18 Mayıs 2022 tarihinde göreve başlayan Isparta Valisi Aydın Baruş, vatandaşların sorunlarını zaman zaman bizzat kendisinin dinleyip çözümü konusunda ilgililere talimat verdiğini belirtti.
Vali Baruş, Isparta Gazeteciler Cemiyetini ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların kendisi için çok önemli olduğunu belirten Vali Baruş, “Ben bugüne kadar hep bu anlayışla görev yaptım. Vatandaşlar bizim önceliğimizdir, onların sorunlarına çözüm bulmak bizlerin görevidir.  Vatandaşlarımız zaten normalde Valiliğimizde ve Kaymakamlıklarımızda oluşturulan Açık Kapı birimine bizzat sorunlarını iletebilmektedirler. Ancak sorunlarını doğrudan bana iletmek isteyen vatandaşlarımız olursa kapım her zaman onlara açık, arkadaşlara talimat verdim uygun olduğum takdirde vatandaşlarımızı dinliyorum. Özellikle Pazartesi günleri daha uygun oluyor, müsaitlik durumuma göre dileyen vatandaşlarımın sorunlarını dinlemekteyim, bu uygulamamız bir süredir devam ediyor.” dedi.
ISPARTA’NIN TANITIMI İÇİN
GEREKLİ ÇALIŞMALARI
YAPMAKTAYIZ.
Bu arada Vali Aydın Baruş, Isparta’nın tanıtımı açısından gereken tüm imkanların kullanıldığını belirtti. Baruş, “Ispartamızın her yönüyle tanıtımı için de gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuda çeşitli platformları etkin kullanmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medyasını da kullanarak Isparta’nın daha etkili tanıtımı açısından gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi. 
ISPARTA MÜZESİNİ YIKACAĞIZ
Isparta’nın arkeoloji müzesinin tamamen yıkılacağını ve yerine yeni bir müze binası yapılacağını kaydeden Vali Aydın Baruş, “Müze binamızla ilgili sıkıntı olduğu için buranın yıkılmasına karar verildi, bu binayı yıkıyoruz. Bunun yerine yeni bir bina yapılacak, yeni bina yapımı işi tamamen Bakanlığın tasarrufundadır. Ama Isparta’da temalı müzeler şeklinde halı, kilim ve ahşap müzeleri oluşturulabilir. Zaten bunların bazıları var, Belediyenin ahşap müzesine ilişkin bir çalışması olduğunu biliyoruz. Temalı müzeler oluşturulursa daha iyi olur” şeklinde konuştu. 

Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi