Kasım ayında yaşanan yükselmenin Aralık ayında devam etmesi bekleniyor.

Merkez Bankası geçtiğimiz ay faiz kararında artışa gitti. Bu artış kararı sonrası bankalar mevduat toplamak için mevduat faiz oranlarını yükseltti. Faiz oranları yüzde 46'ya kadar çıktı. Parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar için Türk Lirası olan vatandaşlar için mevduat hesapları cazip hale geldi. Bankalar yüksek faiz vermek için çeşitli oyunlara da başvurmaya başladı.

MEVDUAT HESAPLARI AVANTAJLI HALE GELDİ
Parasını değerlendirmek isteyenler konuta mı yatırım yapsam TL mevduat hesabında mı değerlendirsem diye düşünüyor. Örnek bir hesaplama yapacak olursak. İkinci el konut fiyatları 2 milyon lirayı aştı. Konut kiraları ise ortalama 15 bin ile 25 bin arasında değişiyor. Parasını mevduat hesabına yatıranlar aylık kira getirisinden daha fazla gelir elde etmeye başladı. İki milyon liraya yüzde 46 faiz oranı ile mevduat hesabında aylık 75 bin lira getiri oluyor. Mevduat faiz oranlarında daha da artış ekonomistler tarafından bekleniyor.

Bucak'ta Evde Yangın Tüpü Patladı! Yükselen Alevler Korkuttu Bucak'ta Evde Yangın Tüpü Patladı! Yükselen Alevler Korkuttu

BANKALAR BİRİBİRİ İLE YARIŞIYOR
Bankalar yüksek faiz vermek için müşterilerine çeşitli teklifler sunmaya başladı. Bu tekliflerin başında kredi kartı harcama sözü veya otomatik ödeme talimatı gibi isteklerde bulunuyor. Anaparanız üzerinden özellikle internetten değil şubeye giderek faiz pazarlığı yapabilirsiniz. 'Hoş geldin kampanyası' adı altındaki oranlara aldanmayın. Çünkü bankalar sadece 1 ay yüksek faiz verip diğer aylar bu oranları neredeyse yüzde 25'lere kadar düşürüyor.

500 bin liranın yüzde 45 faiz oranı ile aylık getirisi 18.739 TL

1 milyonun yüzde 45 faiz oranı ile aylık getirisi 37.479 TL

1 milyon 500 bin liranın yüzde 45 faiz oranı ile getirisi 56.219 TL

2 milyon liranın yüzde 45 faiz oranı ile getirisi 75 bin TL