Burdur'da Sürücü El Frenini Çekmeyi Unuttu Araç Boşluğa Düştü Burdur'da Sürücü El Frenini Çekmeyi Unuttu Araç Boşluğa Düştü

"Salepçi Mustafa Usta" olarak bilinen Günnaz, yazın serinleten dondurmaları, kışın ise içi ısıtan salepleriyle sokak lezzeti tutkunlarının vazgeçilmez adresi haline gelmiş durumda.

Her sabah erken saatlerde dükkânını açan 55 yaşındaki Mustafa Günnaz, özverili çalışması ve temiz hizmet anlayışıyla müşterilerinden büyük takdir topluyor. Salep yapımını kendi çabalarıyla öğrendiğini ve her gün taze salep hazırladığını belirten Günnaz, "İşini güzel yaptığın ve temiz olduğun zaman esnaf seni tanıyor ve görüyorlar." şeklinde konuştu.

Günnaz, saleplerini ısıtmakta kullandığı bakır güğümün, sağlıklı muhafaza sağlaması nedeniyle krom ve alüminyumdan daha önemli olduğunu vurguladı. Her gün erken saatlerde başladığı çalışma rutini ve geleneksel yöntemlerle hazırladığı salepleriyle "Salepçi Mustafa Usta", sadece lezzetli bir içecek sunmakla kalmayıp, aynı zamanda geleneksel esnaf kültürünü de sürdürüyor.

Mustafa Günnaz, alın teri ve emekle kazanmanın kıymetini vurgulayarak, "Helal bir kazanç elde etmek istiyorsan, bundan iyisi olmaz. Alın terinle, elinin kuvvetiyle kazanacaksın." diyerek yaşadığı çileyi ve esnaf hayatındaki zorlukları anlattı.

Haber/ Ali Rıza Cesur