Ancak, bu tür fikir beyan edilen paylaşımlar ve yorumlar, hukuki sonuçlar doğurabillir. Özellikle olumsuz yorumlar, kişiler arasında anlaşmazlıklara büyük tepkilere ve hatta tazminat davalarına yol açabiliyor. Vatandaşlar bir gönderinin altında alakasız ve sinir bozucu yorum gördüklerin hakaret ediyor veya küfrediyor. İşte bu durumdan yararlanan şahıslar var. Bir gönderi veya yoruma bilerek alakasız, sinir bozucu veya tepki çekecek yorumları bilerek yazıyor. Ardından bu yorumuna gelen küfür hakaret benzeri yorumları direk olarak şikayet ediyor.

AMAN DİKKAT!

Isparta 32 Spor’un Gençleri Vali Baruş’u Ziyaret Etti Isparta 32 Spor’un Gençleri Vali Baruş’u Ziyaret Etti

Bu tür durumların artmasından dolayı Avukat Mehmet Fatih Özer vatandaşları uyarıyor. Özer, sosyal medya kullanıcılarını bu konuda uyarıyor. Özellikle gönderilerin altına yapılan yorumlarda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Çünkü bazı kişiler, sizin sinirlenmenizi veya olumsuz tepkiler vermenizi amaçlayarak bilinçli olarak provokatif yorumlar yapabiliyorlar. Bu tür yorumlara karşı sakin kalmak ve ölçülü bir şekilde cevap vermek önemlidir.

Avukat Özer, bu tür durumların hukuki sonuçlar doğurabileceğini ve kişilerin karşılıklı olarak birbirlerine tazminat davası açabileceklerini belirtiyor. Özer sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu husulara dikkat çekti.