Öğrencilere deprem çantası hediye edildi Öğrencilere deprem çantası hediye edildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı! Kira artış üst sınırı yüzde 25

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artış üst sınırının bir yıl daha yüzde 25 olarak kalacağını ve 1 Temmuz itibariyle devam edeceğini duyurdu. Tunç, "Arabuluculuk sistemi devreye giriyor. Dava açmadan önce arabulucuya gitme durumu olacak" şeklinde konuştu.

Son günlerde artan fahiş kira sorunu, ev sahipleri ile kiracılar arasında tartışmalara ve hatta ölümlü kavgalara yol açan bir sorun haline gelmiştir. Bu duruma çözüm olarak Adalet Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatılmış ve kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artış üst sınırının bir yıl daha yüzde 25 olarak uygulanacağını ve 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe gireceğini açıkladı. Tunç, "2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak" dedi.

Ayrıca Bakan Tunç, kira uyuşmazlıkları için arabuluculuk sisteminin devreye gireceğini belirtti. Kiracılar, dava açmadan önce arabulucuya başvurma imkanına sahip olacaklar. Bu sayede sorunların dostane bir şekilde çözülmesi hedefleniyor. Arabuluculuk sistemi Eylül ayından itibaren faaliyete geçecek.

Örneklerle kira artışı şu şekildedir:

  • 3.000 lira olan kira, yüzde 25 zamla 3.750 lira olacak.
  • 4.000 lira olan kira, yüzde 25 zamla 5.000 lira olacak.
  • 5.000 lira olan kira, yüzde 25 zamla 6.250 lira olacak.

Bu şekilde devam eden kira artışlarıyla ödenecek kiralar belirlenecek. Bu düzenleme, fahiş kira artışlarına önlem amacı taşıyor.