Yüksek faiz oranları, ekonomik kriz ve maaşların yetersizliği gibi sebeplerle ev sahibi olmak giderek zorlaşıyor. Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, bu durumun mevcut finansman yöntemlerinden kaynaklandığını belirtti ve konut sahipliği oranının artması için çözüm önerilerini sıraladı.

İstanbul'da 100 metrekarelik bir konut için alınan konut kredisinin aylık taksitleri, hane halkı harcanabilir gelirinin yüzde 101'ine denk geliyor. Orak, 10 yıl vadeli 3 milyon TL'lik bir kredinin aylık taksitinin 91 bin TL'ye ulaştığını ve geri ödenecek toplam tutarın 10 milyon 945 bin TL olduğunu vurguladı.

Av. Mahir Orak, mevcut konjonktürün konut ihtiyacını karşılamada yetersiz kaldığını belirtirken, Tasarruf Finansmanı sektörünün vatandaşı ev sahibi yapma konusunda kararlı olduğunu ifade etti. Tasarruf Finansman sistemi, vatandaşlara faizsiz, peşinatsız ve borçlanmadan ev sahibi olma imkanı sunuyor. Bu sistem, kredi notu gibi değerlendirmelere tabi olmadan ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor.

Tasarruf Finansman şirketleri, iç kaynaklarını güçlendirmek ve daha kısa sürede vatandaşlara hizmet sunabilmek için kamu ile iş birliği yapmayı planlıyor. Av. Mahir Orak, devletin tasarruf sürecine katkı payı ile destek vermesinin ekonomik kalkınmayı hızlandıracağını ve ev sahipliği oranını kısa sürede artıracağını belirtti.

Isparta’da Refüje Giren Otomobil Ters Döndü Isparta’da Refüje Giren Otomobil Ters Döndü

Sonuç olarak, konut sahibi olmanın giderek zorlaştığı bu dönemde, finansman yöntemlerinin çeşitlendirilmesi ve kamu ile iş birliği gibi adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Haber Merkezi