Kentte bulunan kitap satışı yapan esnaflar, özellikle bu sezon öğrencilerin gelmesiyle birlikte kitapçılara yoğun bir ilginin olduğunu belirtiyor.

Isparta'da kitap satışı yapan esnaflardan Ü.Ç, konuyla ilgili şunları söyledi: "Öğrencilerimizin şehrimize gelmesiyle birlikte kitaplara olan ilgi bir hayli arttı. Özellikle 2. el kitaplar, ekonomik açıdan avantajlı olmaları nedeniyle tercih ediliyor. Vatandaşlarımız, hem klasik eserleri uygun fiyatlarla bulabilmek hem de kendi kitaplarını satmak için mağazalarımıza akın ediyor. Kitap okuma alışkanlığının artması bizleri mutlu ediyor."

AKADEMİK VE EKONOMİ KİTAPLARI SATILIYOR

Isparta'da kitap satışı yapan esnaf Ü.Ç, özellikle akademik klasikler ve ekonomi konulu kitaplar konusunda da ilginin yüksek olduğunu belirterek şunları dile getirdi: "Kentimizde kitap satışları sadece okuma meraklılarına hitap etmiyor, aynı zamanda akademik çalışmalar yapanlar için de önemli bir kaynak oluşturuyor. Akademik klasikler, araştırma kitapları ve özel baskılar özellikle rağbet görüyor. Öğrencilerin ders çalışma materyallerini bulabilecekleri gibi, araştırma yapmak isteyenler de kütüphane benzeri bir seçenek sunuyoruz. Bu, kitapların kültürel zenginliğimizdeki önemini vurguluyor ve şehrimizin kültürel alanda nasıl geliştiğini gösteriyor."

Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Haber/ Özge Kılınç