Yine sağlıklı ve huzur içinde uyandığımız mubarek bir güne daha merhaba dedik. Huzur içinde kalkıp kahvaltımızı yaparken, radyoyu ve ya televizyonu açsanız, savaş haberleri, ölenlerin sayısı, tarafların anlamsız şartlarını duymak zorunda kalıyoruz. Bütün bunları duyarak ne kadar huzur içinde olabiliriz demek geliyor içimden ama şöyle bişey beni engelliyor, bizler seçilmiş özel insanlarız ki böyle olaylara maruz kalmadan, bomba sesiyle uyanmadık Allaha çok şükür.  Birkaç insanın  rant çıkarları yüzünden, yüzlerce insanın canı yanıyor, insanlar bencilleşmiş, Allahın verdiği aklı sadece kendi çıkarları için kullanıyorlar.

Evet insan özelliği olan akıl, inat, hırs ve beden kuvveti kullanılmalı, ama iyi yönde.

 

 

Bir çivi bir nalı,

Bir nal bir tırnağı,

Bir tırnak bir ayağı,

Bir ayak bir atı,

Bir at bir komutanı,

Bir komutan bir milleti mahvedebiliyor değil mi ?

 

            İnsanlar elindekilerinin değerini bilmediklerinden çevresindekilerin elindekileri almaya çalışıyor, bu nedenle kalpler kırılıyor, canlar yakılıyor, milletler birbirlerini yoketmeye veya sahiplenmeye çalışıyorlar.

            Oysa ne kadar anlamsız, zorla, yok ederek elde etmek,  dürüstçe, insanlara zarar vermeden yani kul hakkına tecavüz etmeden, elde edilen şeyler öyle güzel olur ki, onunla ne kadar gurur duysanız azdır. Ayrı bir haz verir, ayrı bir tadı vardır, böylelikle rabbimin verdiği nimetleri iyi yönde kullanarak başardıklarınıza şaşar kalırsınız.

              Güzelliği içimizde taşımıyorsak, ne yaparsak yapalım, hiç bir yerde bulamayız. Allaha Emanet olun