Ülkemizin kan ihtiyacını karşılamaktan sorumlu olan Kızılay, 18 Bölge Kan Merkezi ve 69 Kan Bağışı Merkezi ile hizmet vermekte ve sorumlu olduğu 1.156 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını 365 gün kesintisiz karşılamakta. 

Pazarcık ve Elbistan deprem felaketlerinin ardından vatandaşların kan bağış çağrılarına gösterdiği yoğun ilgi ile Kızılay kan stokları istenilen seviyeye ulaşırken, Ramazan ayının başlaması ile kan stoklarında ciddi oranda düşüş yaşanmaya başlandı. 

Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Her yıl Ramazan ayında kan bağışlarında ciddi düşüş olduğu için sıkıntı çektiklerini, internet siteleri üzerinden yayınladıkları haberle duyuran Kızılay yetkilileri Ramazan ayında da hastanelerin kan ihtiyaçlarının aynı oranda devam ettiğini belirtti. 

TEK SEBEP RAMAZAN DEĞİL 

Ramazan ayı sebebiyle kan bağışlarının düşmesinin yanı sıra deprem felaketi sonrasında hasar gören illerdeki Kan Hizmet birimlerinin zarar görmesi dolayısıyla da kan bağışı organizasyonunun zarar gördüğü açıklandı. 


Kızılay İftar Sonrasında da Kan Hizmet Birimlerini Açık Tutacak
Kızılay, kan bağışlarının devam etmesi ve stokların tekrardan istenilen seviyelere gelmesi için mesai saatlerini değiştirdi. Geçmiş yıllarda da aynı organizasyon düzenlemesini yapan Kızılay, kan bağışçılarını, iftar sonrası da kan bağışında bulunmaya bekliyor. 
 
Kan Bağışı Orucu Bozmaz
Vatandaşlara çağrıda bulunan Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “kan bağışı orucu bozmaz” fetvasını hatırlattı. 

HABER: Kardelen Başol