Kızıldağ milli parkında neler oluyor? Ana taşıyıcı kolonları kesilen otel binasında yeniden tadilat çalışmalarına başlandığı iddia edildi...

Geçtiğimiz günlerde günmede getirdiğimiz Kızıldağ Milli Parkında bulunan Otel binasının "ANA TAŞIYICI KOLONLARI KESİLMİŞ" olduğu ve tespit edildiği neticesi ile Şarkikaraağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kiracı firma ile sözleşme FESİH edilmişti. "Otelin hangi Şartlar altında ve kime satıldığı hiç bir şekilde bilgi verilmediği gibi Oteli yeni devir alan firma tarafından da FESİH KARARINA itiraz ettiği öğrenildi. Ayrıca yine her yıl tadilat yapıyoruz diyerek kapatılan Otel İnşaatında İDDİALARA GÖRE firmanın 5-6 Milyon masraf ettiğini söylediği iddia edildi.

* Isparta İl Özel İdaresi ve Bilir kişi tarafından yapılan inceleme "ANA TAŞIYICI KOLONLARIN" kesildiği tespit edilmesi ve kamu zararı oluşmasından dolayı kiracı firmaya dava açıldığı edinilen bilgiler arasında.

DEVLET Mİ BÜYÜK YOKSA OTEL İŞLETMECİSİ Mİ?

Nisan Ayında Trafik Cezalarında Artış Nisan Ayında Trafik Cezalarında Artış

ANA TAŞIYICI KOLONLARI KESEREK Kural tanımayan Otel İşletmeleri bu kez de hiç bir kurumdan izin almaksızın Tadilat çalışmalarına başladığı 18.04.2022 tarihinde yapılan kontrollerde ortaya çıktığı öğrenildi. MUTLAK KORUMA ALTINDA OLAN KIZILDAĞ MİLLİ PARKINDA OTEL KİRACILARI KENDİ KAFASINA GÖRE İŞ Mİ YAPIYOR?

Oteli kiralayan İşletmeci firma KIZILDAĞ MİLLİ PARKININ bağlı bulunduğu BİRİMLERİ Milli Parklar Bölge Müdürlüğünü, Isparta İl Özel İdaresini ve Şarkikaraağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğini kural tanımadan kendi kafasına göre İZİNSİZ tadilat çalışmalarına başladığı akıllarda soru işareti bıraktı.

Dünyanın en önemli milli parklarından Kızıldağ Milli Parkının belkide en önemli mekanlarından birisi olan Sedir oteli kaderine terk edildi. Göğüs hastalıkları hastanesi olarak temeli atılan, uzun yıllar inşaatı yarım kalan ve daha sonra tamamlanarak otele dönüştürülen mekanın bugün geldiği nokta gerçekten içler acısı. Kaybeden hep Ş.Karağaç ve turizm olurken Kızıldağa gelen misafirleri ağırlayan ve büyük bir eksikliği gideren Sedir oteli umarım en kısa zamanda hukiki sürecini tamamlayarak, Şarkikaraağaç'ı ve Kamu malına zarar verenler en kısa sürede cezalandırılarak Oksijenin Başkenti Kızıldağ Milli Parkımız yeniden turizme kazandırılır....