Isparta’da yaşayan Kosovalı, 2022 yılında oto kaporta ve boya ustası eşi Mehmet Kosovalı’nın dükkanında çırak bulunmadığı için eşine yardımcı olmak amacıyla çırak olarak çalışmaya başladı. Isparta Sanayi Sitesine çabuk adepte olan Kosovalı, araçların kaporta düzeltmesinden aracın boyanmasına kadar her işi yapıyor.

Belgin Kosovalı, eşi Mehmet Kosovalı ile birlikte bazen aracı boyuyor bazen de araçların kaportalarının düzelmesi için çekiç sallıyor. Çok fazla yoğunluk olduğunda eşiyle birlikte gecelere kadar mesai yapıyor.

MÜŞTERİLER HEP MEMNUN OLARAK AYRILIYOR

Kosovalı, bir kadın olarak eşine yardım etmekten mutlu olduğunu söyledi. Oto kaporta işine nasıl başladığını açıklayan Kosovalı; “İlk başladığımda hiçbir şey bilmiyordum. Daha sonra eşim düzeltme ve boyama yaparken çırak olarak istediği malzemeleri getirip götürüyordum.

Sonra izleyerek daha sonra da deneyerek ben de bu işte tamirat, boyama ve düzeltme yapmaya başladım. Şuan kaliteli iş yaptığımız için yazında kışında çok yoğunuz. Müşterilerimiz yaptığımız işten hep memnun olarak ayrılıyor.” Dedi.

YOĞUNLUKTAN AKŞAMLARA KADAR ÇALIŞIYORUZ

Eşiyle birlikte çalışmaktan memnun olduğunu belirten Mehmet Kosovalı; “Ben bu işe çocukluğumda başladım. Daha sonra kaportacıdan başlayıp, boyamacı, motor bölümü gibi sanayideki birçok ustanın yanında çalıştım. Çekirdekten geldiğim için artık arabanın tek kaportasına değil nerede arıza varsa oraları da tamir etmeye başladık. Baktık bu iş böyle olmayacak biz de dükkan açmaya karar verdik.

Bir hedef belirleyerek Isparta Sanayisinde ne kadar uzun sürerse sürsün kaliteli iş yapmaya karar verdik. Bu yüzden çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bazen gece 1 leri buluyor. Böyle yoğunluk olduğu için çırak lazım oluyor. Ama çırak bulunmadığı için eşim bana yardım etmeye karar verdi. Şuan neredeyse 1 yılı geçti. Bu süre zarfında eşim ilk başlarda işi bilmiyorken  şimdi çok iyi tamirat yapıyor.” İfadelerini kullandı.

Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı