Kış ayının gelmesiyle birlikte kombiler açılmaya başladı. Kombiyi yakan değil yakmayanın başı derde girecek. Evini ısıtmak isteyen mülk sahibi alt ve üst komşusununda kaloriferini açmasını istiyor. Kaloriferini yakmak istemeyen komşuya ise Yargıtay'dan kötü haber geldi. Çünkü mahkme kaloriferini yakmayan komşuya ısınmak isteyen vatandaşın zararını ödemesini talep ediyor.

Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte bu sorun kronikleşen bir sorun haline dönüştü. Çünkü ara katlarda yaşayanlar altının ve üstünün yakması sebebiyle o komşular kombiyi yakmıyor. Yakmayınca bu sefer alt ve üst komşu ısı kaybına uğruyor. Mevsim normallerine göre kombi masrafı aylık 1000 TL ise sırf ara katlar yakmadığı için bazı evlerde bu rakam 2500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Bunu dava sonucu bilirkişi mahkemede ispat ettirirse aradaki 1500 TL'lik bedeli doğalgazı açmayan komşudan isteyebilecek.

SDÜ'de Türk Halk Müziği Konseri SDÜ'de Türk Halk Müziği Konseri

Komşuluk hukukunda iyi niyet kurallarının  geçerli olduğunu belirten Isparta Baro Başkanı Avukat Ünsal Çankaya "ben kendim daha az yakıcam ben bütün aileyi bir odada toplarım deyipte diğer odaları yakmayan kişi altında ya da üstünde oluşan ısı kaybından dolayı sorumlu" açıklamalarında bulundu.