Chip dergisinin haberine göre, ateşleme silindirindeki hassas parçaların korunması için anahtarlığınızda çok sayıda anahtar bulundurulmamalı. Ek anahtarlarla oluşan ağırlık, ateşleme silindirinin normalde karşılaşmadığı bir zorlama ile sonuçlanabilir. Bu durum, her sarsıntı, dönüş ve titreşimde iç parçaların yavaşça aşınmasına neden olabilir.

Sinspeed.co.uk ise şu noktalara dikkat çekiyor: Kontak anahtarınıza ek anahtar eklemek, sürüş sırasında konsantrasyonunuzu dağıtabilir. Araç hırsızlığı her zaman bir tehdittir ve kontak anahtarınıza fazla anahtar eklemek, hırsızların işini kolaylaştırabilir. Bir hırsız, aracınıza girip kaçmak istediğinde, diğer anahtarlara ulaşması kolaylaşır, özellikle de kontak anahtarınız araç içindeyse.

Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Anahtarların sürekli çınlaması, kontak anahtarının daha hızlı eskimesine neden olabilir. Eskimiş bir kontak anahtarı, aracın çalıştırılmasında sorunlara yol açabilir ve değiştirilmesi zor ve maliyetli olabilir. Kontak anahtarlığınıza ekstra anahtarlar eklemek, elektrik bağlantılarını bozabilir ve kontak anahtarı ile araç bilgisayarı arasındaki iletişimi kesme riskini artırabilir. Ekstra anahtarlarla kontak anahtarına binen fazladan yük, zamanla aşınmaya ve yıpranmaya neden olarak kontak anahtarının işlevsiz hale gelmesine yol açabilir. Bu nedenle, anahtarlıkta sadece gerekli anahtarların bulundurulması daha güvenli olacaktır