Bir yandan aldığı faiz adımları ile parasal sıkılaşma sürecine devam eden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bir yandan da ekonomide soğuma sağlanması amacıyla ek tedbir adımları atmaya devam ediyor.

Türkiye'de son yıllarda görülen yüksek enflasyon sonrası vatandaşların kredi kartlarına yüklenmesi üzerine geçtiğimiz ay nakit avans faizlerini yüzde 5 seviyesine çeken Merkez Bankası, bu gece yayınlanan Resmi Gazete kararı ile kredi kartı akdi faizlerinde de değişikliğe gitti.

whatsapp-image-2024-04-06-at-00-27-07.jpeg

KREDİ KARTI FAİZLERİ YÜKSELTİLDİ

Isparta ''Orta Gelir Tuzağı'' içerisinde yer alıyor Isparta ''Orta Gelir Tuzağı'' içerisinde yer alıyor

Aylar önce, TCMB'nin faiz artışlarından etkilenmemesi amacıyla yüzde 3.66 oranına sabitlenen kart faizleri, değişiklik sonrası yüzde 4.25'e yükseltildi. Karar, yayınladığı gün itibarıyla uygulamaya konulurken, artık kredi kartlarından yapılacak alışverişlerde aylık faiz oranı yüzde 4.25 olarak hesaplanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından geçtiğimiz aylarda kredi kartı işlemlerine yönelik ek tedbirler getirileceği belirtilirken, atılan faiz artırımı adımının ardından kredi kartı limitlerine yönelik de kısıtlayıcı önlemler alınması bekleniyor.

BDDK tarafından bankalara gönderilen talimat ile, kart limitleri ve aylık kazançlar arasındaki makasın daraltılması, bir başka deyişle maaşı düşük olan vatandaşlara yüksek limit tahsis edilmesinin önüne geçilmesi planlanmakta.

Kaynak: halktv