Kredi kartı kullanıcıları, nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranlarının yüzde 5'e çıkarılması ve taksitlendirme kısıtlamalarıyla ilgili olarak önemli bir kısıtlamayla karşı karşıya kalacaklar. Ayrıca, "sonradan taksitlendirme" uygulaması da kısıtlanacak.

Bankalar, müşterilerine gönderdikleri uyarı SMS'leri ile bu yeni düzenlemeleri duyurdu. 1 Nisan'dan itibaren, taksitlendirilmeyen harcamalar için sonradan taksitlendirme imkanı sınırlanacak. Artık, taksit sayıları azaltılacak ve kullanıcılara en fazla 3 aya kadar taksit seçeneği sunulacak.

Isparta 32 Spor kendi sahasında kaybetti Isparta 32 Spor kendi sahasında kaybetti

Merkez Bankası'nın ekonomiyi soğutma ve tüketim harcamalarını kontrol altına alma amacıyla aldığı bu adımların bir parçası olarak, taksitli alışveriş seçeneklerindeki kısıtlamaların yanı sıra ilerleyen günlerde kart limitlerinde de değişiklikler bekleniyor.

Öte yandan, birçok bankanın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) mevzuatlarına aykırı olarak müşterilere aylık gelirlerinin 10 katını aşan kredi kartı limitleri tahsis ettiği biliniyor. Bu durumu düzeltmek amacıyla yeni bir düzenleme yapılacak ve maaşa göre limit oranı yüksek olan kullanıcıların kart limitleri uygun sınırlara indirilecek.

Haber/ Özge Çelik