Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi tarafından 7-8-9 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan SDMUN’23 Model Birleşmiş Milletler Konferansının açılış töreni SDÜ Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü

Açılışa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Uygur, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Göller Bölgesi Teknokent Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi katıldı.

Konferansta katılımcı gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini arttırmak, farkındalık yaratmak ve kültürler arası etkileşimi artırması amaçlanıyor.

Resmi dili İngilizce olan ve Harvard Modeli gerçekleştirilecek konferansa çeşitli şehir ve okullardan 150 delege ve 50’den fazla organizasyon katılıyor.

Açılışa katılan ITSO Başkanı Metin Çelik; “Katılan öğrencilerin dünya genelindeki önemli sorunlara yeni çözümler getirebilecekleri konferansın amacı katılımcı gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini arttırmak, farkındalık yaratmak ve kültürler arası etkileşimi artırmaktır. Katılım tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Birleşmiş Milletler Konferansı tamamen yüz yüze olacak şekilde Süleyman Demirel Fen Lisesi ev sahipliğinde düzenleniyor. Resmi dili İngilizce olan ve Harvard Modeli olarak gerçekleştiriyor.  Organizasyonu yapan Tuna Çerçi ve ekibi öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.