Tekirdağ'daki lavanta tarlaları, sezon boyunca doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Tekirdağ’da lavanta tarlaları 1 ay boyunca vatandaşlar için çekim alanı oluşturdu. Ziyaretçiler, göz alıcı mor ve eflatun renkleriyle dikkat çeken lavanta tarlalarında oluşturulan dekorlar önünde en güzel fotoğraf karesini yakalamaya çalıştı.

1 MİLYONUN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kentin mor renkli tarlalarının kentin turizmine renk kattığını söyledi.

Altın Fiyatları Dalgalanmaya Devam Ediyor Altın Fiyatları Dalgalanmaya Devam Ediyor

Lavanta tarlalarının her geçen yıl daha da çok ilgi çektiğini ifade eden Hacıoğlu, “Kentte 1250 dönüm alanda lavanta ekimi yapılıyor. Kendini geliştiren, değiştiren ve harika donanımlara sahip olan 20 tarlaya 1 milyonun üzerinde ziyaretçi geldi. Yakın ülkelerdeki yabancı turistlerle birlikte, farklı ülkelerden de gelen yabancı ziyaretçiler tarlaları ziyaret etti” dedi.

Hacıoğlu, Tekirdağ’ın lavanta ile anılan iller arasında yer almaya başladığını aktararak, insanların özellikle lavanta tarlaları için kentte gelmeye başladığını dile getirdi.