İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aralarında Isparta'nında bulunduğu 31 ilde "Kukla Operasyonu" adı altında gerçekleştirilen operasyonun sonuçlarını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyon kapsamında ralarında Isparta'nında bulunduğu 31 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 353 şüpheli gözaltına alındı ve çok sayıda silah ele geçirildi.

Operasyon, toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan 15 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 31 suç grubuna yönelik gerçekleştirildi.

Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir Yeni Uygulama Miras Haksızlıklarına Son Verebilir

Operasyon, Adana, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında 405 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 52 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Ayrıca operasyonda 354 tabanca, 7 uzun namlulu silah, 93 tüfek, 10 bini aşkın fişek ve çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon sonucunda yakalanan şüpheli sayısını ve ele geçirilen mühimmatı paylaşarak Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarını tebrik etti ve suç ve suçlularla mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.