Bu nedenle gerçek olmayan kira bildirimi yapanlara cezai işlem uygulanacak.

Mynet'te yer alan habere göre, banka transferlerinde ödeme türünün "Kira" olarak işaretlenmesi üzerine yapılan tüm işlemler inceleniyor. Yapılan inceleme sırasında bazı ilgisiz ödemelerin de kira olarak gösterildiği belirlendi. Maliye Bakanlığı, bu durumu fark eden vatandaşların ödemelerini kira seçeneğiyle yaparak EFT masrafından kaçındığını tespit etti. Bu şekilde ödeme yapanlar şimdi durumu açıklığa kavuşturmaya çalışıyor.

Maliye Bakanlığı, incelemeleri sırasında tapu kayıtları, MERNIS kayıtları ve banka kayıtlarını karşılaştırarak kira gelirlerini denetliyor. Evini kira geliri elde ettiği halde beyan etmeyen kişilere, nüfus kayıt sistemine göre evde oturan kişinin kim olduğu soruluyor ve beyanname vermesi isteniyor.

Isparta'dan İsrail Zulmüne Tepkiler Devam Ediyor Isparta'dan İsrail Zulmüne Tepkiler Devam Ediyor

Ayrıca, kira gelirlerini gizlemek için banka üzerinden "Diğer" seçeneğiyle ödeme yapanlar da takibe alınmış durumda ve bu ödemelerin tamamı kira geliri olarak değerlendiriliyor.

Maliye Bakanlığı'nın 2008'de yayınladığı genel tebliğe göre, aylık kira ödemeleri 500 Türk Lirası ve üzerinde ise bu ödemelerin banka veya PTT aracılığıyla yapılması gerekiyor.