Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

Genel Başkanlığını eski Isparta Milletvekili ve Turban Genel Müdürü Ömer Bilgin’in yaptığı Merkez Sağ Parti’nin Isparta İl kongresi önceki gün Meydan AVM Lavanta salonunda gerçekleştirildi. İl kongresine Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler, Genel Başkan Yardımcıları Selami Bereket, Ali Acar, İlyas Mercan, İstanbul İl Başkanı İsmail Ünlü, GİK Üyesi Osman Tuğrul, diğer illerden gelen il başkanlarının yanısıra Isparta Belediye Başkan Yardımcıları Özler Erdoğan ve Fatih Yaman, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, İYİ Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Timuçin Kodaman ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler’in yaptığı kongrede saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından konuşan İl Başkanı Metin Çakıraslan partinin il kongresini yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şu görüşlere yer verdi.

“Temennim seçim sonucunda ülkemizin kazanması. Sayın misafirlerimiz bizler Merkez Sağ Parti, Merkez Sağ’ın temsilcileri olarak siyaset arenasında adımımızı attık. Ve hızla Türkiye çapında teşkilatlarımızı tamamlıyoruz. Merkez Sağ’ın kurucu Genel Başkanımız Isparta Milletvekilimiz ve eski Turban Genel Müdürü sadece Isparta’da sadece yaklaşık 1400 kişiye iş imkanı sağlayan Sayın Ömer Bilgin yoğun programı dolayısıyla ne yazık ki çok arzu etmemize rağmen bugün burada olamadılar. Saygıdeğer misafirlerimiz, dava arkadaşlarımız Merhum Başbakan Adnan Menderes ile başlayıp, Ispartamızın yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından Merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel ile devam eden, şimdi de kısa süre sonra partimizin genel başkanı olarak liderimiz olarak görmeyi umut ettiğimiz Sayın Başbakan Prof.Dr. Tansu Çiller ile devam edecek olan Merkez Sağ akımının temsilcisi Merkez Sağ Partinin tüzüğünden bazı başlıklardan bahsetmek isterim. En önemli hedefimiz parlamenter sistem. Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vazgeçilmezi demokrasi sistemidir.

Kırmızı çizgimiz Atatürk ilke ve inkılaplarına koşulsuz şartsız bağlı kalmak.

Demokratik rejimin değerlerinin yani, hukukun üstünlüğü

İnsan hakları

Siyasi özgürlükler

Basın özgürlüğü

En önemli başlıklarımızdır.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde hızlı bir değişim içindedir. Ne yazık ki içimizde bedevi düşüncelerle karanlığa çekmeye çalışan değişik adlar altında faaliyet yürütenler olsa da aydın bir nesil yeni bir kuşak gelmekte. Hal böyleyken bizler Merkez Sağ Parti olarak kendini güncellemiş yeni kuşağa, yeni dünya düzenine hitap eden, yeni bir vizyon ile yani plan ve programlarla temsil gücü yüksek ekipleriyle halkın huzuruna çıkmaya hazırdır. Tüzüğümüz hakkında detaylı açıklama daha sonra paylaşılacaktır. Uzun yıllar tüzük okuyup kimseyi sıkmak istemem. Ekibimle birlikte il yönetiminde olacağız. Bu vesile ile ben de il başkanı olarak görevim sürecinde memleketim ve ülkemin çıkarları için çalışacağıma, hukukun üstünlüğüne inanacağıma, bilim ve ilimden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti rejimine sahip çıkacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

İl Başkanı Çakıraslan’ın konuşmasından sonra Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler ve diğer misafirler konuşma yaparak gündemi değerlendirdiler ve Isparta il kongresinin hayırlı olması dileklerini ilettiler.

GENEL BAŞKAN BİLGİN

TELEFONLA KATILDI.

Bu arada Merkez Sağ Parti Genel Başkanı Ömer Bilgin, il kongresine telefonla katıldı. Bilgin, tüm Ispartalı hemşehrilerine selamlarını iletti ve Türkiye’de 2 yıl sonra erken seçim olacağını ileri sürerek, bu seçimlere tüm partililerin hazır olmasını istedi ve iktidarları döneminde ülkemizde herkesin iş, aş ve ev sahibi olacağını belirterek, “Herkes mutlu ve huzurlu olacak” dedi.

SEÇİM SONUNDA YENİ

YÖNETİM BELİRLENDİ

Daha sonra seçim kurulu gözetiminde yapılan seçime geçildi. Metin Çakıraslan başkanlığındaki Merkez Sağ Isparta il yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Hatice Tık, Mustafa Barış, Mesut Demiralay, Gani Ak, Ahmet Murat Uyanık, Gürkan Aslan, Mustafa Toka, Filiz Çakır ve Mustafa Nurdoğan.

Haber Merkezi