Bir yandan genel merkezde, diğer yandan Isparta teşkilatlarında başvurular alındı. Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir aylık aday adaylığı başvuru sürecinde sona gelindi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde aday adaylığı müracaatları için herhangi bir ücret alınmadı. Belediye başkanı adayı olmak isteyenler doğrudan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'ne başvurdu. İl Genel Meclisi ile belediye meclis üyelikleri için başvurular teşkilatlara yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız başkanlığında partinin hukukçularından oluşturulan komisyon, adayların başvurularını titizlikle inceliyor. Adayların belirlenmesinde 14 ve 28 Mayıs seçim sonuçları analiz edilecek. Toplumda karşılığı olan, halk tarafından sevilen kişilerle seçimlere girilecek. Listeye son şeklini Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli verecek.

Isparta'da merkez belediye başkan adaylığı için 4 isim başvurdu. Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay, İş insanları İzzettin Dikmen ve Barış Gümüş başvuru yapan isimler arasında yer aldı.

SDÜ'de “I. Proje ve Bilim Günleri” SDÜ'de “I. Proje ve Bilim Günleri”

Milliyetçi Hareket Partisi'nde yerel seçim kampanyası hazırlıkları da hız kazandı. Daha önce on bir şehirde 81 ili kapsayan bölge toplantıları düzenlendi. Son olarak da Birliğin gücü ve Türkiye için canla başla temalarıyla çalışma başlatıldı. 

Özge Çelik