Haber32 Köşe Yazarı Muhammet ÖLMEZ yazdı.'Millet İstikrar Dedi'

Merakla beklenen 30 Mart 2014 yerel seçimlerini geride bıraktık. Parelel yapılanma, Cemaat, Ses kayıtları, montajlar vs bu seçimlere damgasını vurdu. Siyasi Partiler seçim döneminde yapacakları veya yapmayı vaat ettikleri projelerini değil, devlet içine sızdığı söylenen parelel bir yapılanma gölgesinde yerel seçimlerde vatandaşlarının önüne çıktı.
 
Şimdi oluşan bu tabloyu hem ulusal bazda hemde yerel bazda değerlendirmek lazım. Öncelikle şunu söylemek isterim ki; Sayın Günaydın  gerçekten çok şanlı bir insan. Parelel yapılanma, Cemaat ve Ak Parti savaşında aradan sıyrılmayı bildi. Bu seçimin Isparta’da en büyük kazananı Sayın Günaydın oldu. Sayın Günaydın seçim döneminde yaptığı başarılı seçim çalışmasından dolayı değil mevcut konjoktörün ona sağladığı avantajları iyi kullanmasını bildi. Sonuç olarak sandık’tan çıkan her sonuca saygı duyulması Demokrasinin vazgeçilmez bir kuralıdır.
 
Tabii yerel de diğer bir kaybeden de Ak Parti oldu. Ak Parti hem Isparta Belediyesini 2. kez kaybetti hemde Isparta’nın en önemli iki büyük ilçesinide kaybetti. Bu mevcut sonuçların ışığında Ak Parti’de kendi içinde bu başarızlığın nedenlerini bulup gereğini yapması gerekir. Her ne kadar Ak Parti Isparta Merkez’de oylarını yükseltmiş gibi görünsede ortada ciddi bir hezimetin olduğu aşikardır.
 
Gelelim işin Ulusal boyutlarına, bu seçimin tek kazananı Başbakan olmuştur. Başbakan için ciddi bir referandum niteliğinde olan 2014 yerel seçimleri sonuç olarak bu sınavdan başarı ile geçtiğinin göstergesidir. Tabii bu sonuçların önümüzdeki günlerde etkileride yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır. Parelel yapılanma ve Devlet içinde çete söylemleri ile girilen bu seçimlerde Başbakan istediği sonuca ulaşmayı bilmiştir.
 
Seçimin genel analizi olarakda, Milletimizin istikrar’dan yana olduğu açıktır. Ne Parelel yapılanma, ne ses kayıtları, ne yolsuzluk ve rüşvet operasyonları belli ki milletin gündemine girememiştir. Millet açıkça en kötü istikrar bile, istikrarsızlıktan iyi mesajını bu seçimde net olarak ortaya koymuştur.
 
Seçim atmosferinde yaşadıklarımızı baz alırsak seçimin diğer bir kaybedenide Gülen Cemaati olduğu ortadadır. Bu cemaat üzerindeki siyasi baskı önümüzdeki günlerde ciddi şekilde artacağı kesindir. Tabii bu noktada Devlet, Devlet gibi davranmalı ve aşırılığa kaçmamalıdır.
 
Kalın Sağlıcakla.