AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz'ün yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Sönmez, Yalvaç ilçesine doktor atanması konusunun gündeme gelmesinin ardından yaşanan tartışmalar hakkında konuştu.

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

5 Temmuz 2023 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı makamında ziyaret ederek Yalvaç ilçesi için doktor talebinde bulunan Sönmez, bu görüşme sonucunda Yalvaç'a doktor atanmasının gerçekleştiğini ifade etti. Ancak bu atamaların ardından AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz'ün yaptığı açıklamalar, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Sönmez ifadelerinde ; "‘Doktor atamalarının yapılmasının ardından şov yaptı dediler , bu arkadaşların takdiridir. Her zaman söylüyorum Isparta’ya hizmet şov ise en iyi şovu ben yaparım. Bu cümleleri ben merkez ilçe başkanlığı toplantısında da kullandım fakat ben bu cümleleri Osman vekil ve Uğur Vekil’in açıklamalarının ardından söyledim. Bu şov yapılacak bir mesele değil ilçe başkanları beni arayarak teşekkür etti ve kendisi bana ben uzun süredir getirtemedim, sen buraya nasıl getirttin abi, Allah senden razı olsun dedi. Tekrar diyorum mesele şov ise en iyisini ben yaparım. Belki Uğur vekilin dili sürçmüştür kendisi bizden daha eski bir milletvekili belki başka bir şey ifade etmek istemiştir, ama o an ağzından şov çıkmıştır. Bu konuda kırıldınız mı kendisine diye soracak olursanız, evet kendisine kırıldım. Çünkü ben az önceki ifadelerimde de söylediğim gibi bu atamayı ve teşekkürü ben değil Sağlık Bakanımız hak ediyor. Ben vesile oldum ama atamayı Bakanımız yaptı. Ama bunu şov olarak nitelendiriyorlarsa aman bu laf bakan beyin kulağına gitmesin, çünkü şov yapmama bakan bey vesile oldu’ şeklinde konuştu.