Milletvekilleri arasındaki anlaşmazlıktan dolayı altın yıllarını kaybeden Isparta, bu dönem nasıl bir tablo çıkacağını merakla bekliyordu.

Zira Dereboğazı, Konya, Dostluk yolu gibi çok büyük yatırımlar başta olmak üzere müze, okul ve diğer küçük yatırımları Isparta son 10 yılda malesef vekiller arası diyalogsuzluk nedeniyle kaybetti.

Oysa ekonomik sıkıntılar, pandemi ve depremler öncesi Isparta birlik olup Ankara’da sesini yükseltebilseydi bugün başka konulara kafa yoruyor olacaktı.

Mesela yerel iktidarda risk alan Isparta Belediyesi şehrimizin gündeminden ITKM’yi ilk 2 yılında çıkarmayı başardı.

Bu kararlılık ve istikrar vekiller arası istişarede de gelişmiş olsaydı eğer büyük yatırımlarda gösterilebilir çok daha yeni ve büyük yatırımların önü açılabilirdi. Ama olmadı, olamadı Süreyya Sadi Bilgiç'in önce plan bütçe komisyonu, devamında Tbmm Başkan yardımcılığı şehrimiz için etiketten öte geçemedi. Isparta son 10 yılda Ankara'da varlık gösteremedi.

Gelelim bugüne, büyük yatırımlar için fırsat treni kaçtı mı? tam olarak kaçtı diyemeyiz ama kaçmak üzere, zira Isparta istediklerini yüksek bir sesle doğru şekilde doğru yerlere temas ederek dillendirebilirse istediğini alır, yada Mhp milletvekili bireysel, Ak Partili vekiller bireysel olarak bakanlıklara giderse bu kırılganlıktan asla güçlü bir sonuç çıkmaz.

Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

Evet bu dönem Ak Parti Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz uyumlu şekilde çalışıyorlar ama bu birlikteliğe en azından bakanlık ziyaretlerinde Mhp Milletvekili Hasan Basri Sönmez’in de eşlik etmesi, bireysel çalışmalar yapmaması gerekir.

Tavanda Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli, geçmişte birbirlerine çok kalp kıracak sözler söyleselerde, 15 Temmuz Süreci sonrası, söz konusu vatanda gerisi teferruattır dediler ve Vatana hizmet için gurur kibir yapmadılar. 

Zira ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. Isparta’dan seçilen İktidara sahip Cumhur İttifakına mensup 3 vekilin tamamının hedefi ilimize hizmet etmek. Öyleyse gelin Isparta için birlik olalım. Bakanlıklarda ayrı ayrı çalışmalar yapmayalım, Doktoru sen getirdin, Polisi ben götürdüm tartışmalarına hiç gerek yok, hizmet edeni halk takdir ediyor, hizmet edenden Allah Razı olsun diyor.

Sayın vekillerimize Haber32 olarak ricada bulunuyoruz, Isparta'ya bu dönem güzel fırsatlar sunarsanız, adınızı tarihe çalışan vekiller olarak geçirirsiniz, yada bireysel olarak çalışmalar yapılır, yuları herkes başka yöne çekerse, 4 yıl sonra eski milletvekili olur isminiz. 

Haydi şimdi Isparta için birlik olma zamanı..

Haber & Edit-Ali Rıza Cesur