Bir moto kuryenin aylık kazancını 39 ile 43 bin lira arası olduğunu açıklaması Sosyal medya platformlarında tartışmalara neden oldu. Aynı işi yapan bir çok eleman meslektaşlarına  "Bu yalanı kaç para karşılığında söyledin” şeklinde karşılık verdiler

Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı

43 BİN TL KAZANIYORUM DEDİ ORTALIK KARIŞTI

Bir yıl önce, şubat ayında, bir firmada çalışan motorlu paket servisi elemanlarının ücretlerine yapılan zammın yetersiz olduğunu düşünerek greve gitmeleri gündemi sarsmıştı. Ancak aynı firmaya ait bir motorlu paket servisi elemanı bu sefer çektiği kazanç videosuyla dikkatleri üzerine çekti. Aylık net kazancını 39 ile 43 bin lira arasında olduğunu iddia eden kurye elemanı, bu açıklama sonrasında meslektaşlarından ciddi bir sert tepki aldı.

Son dönemde kurye maaşları çok merak ediliyor. Türkiye’de her geçen gün yaygınlaşan bu sektörden yüz binlerce kişi ekmek kazanıyor. Ancak konu kuryelerin maaşı olunca ortada çok fazla bilgi kirliliği olduğu kesin. İnternete düşen videolara göre kimisi ayda 50,000 TL bile kazanıyor. Peki gerçekten de bunlar doğru mu?

TARTIŞMALARIN ARDINDAN ISPARTA'DA YAPILAN ARAŞTIRMADA

Bir kuryenin ayda 50,000 TL kazanması, vakit performans değerlerine göre imkansızdır. En fazla bu sektörde 25,000 TL ile 30,000 TL arası kazanç gösterilebilir.