Toplam bütçesi 281,4 milyon Euro olan program, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'deki kurum ve kuruluşlara hitap ediyor.

Program, gençlerin doğrudan katılımını teşvik ederek gençlerin proje yaratmasını amaçlıyor. Bu kapsamda, projelerde yer alacak kurumların yönetim kadrosunda 18-30 yaş aralığındaki yöneticilere öncelik verilecek ya da gençlik alanında faaliyet gösteren kuruluşlar projelerde yer alacak. Proje fikirleri, KOBİ'lerin sürdürülebilir büyümesi, enerji verimliliğinin artırılması, iklim değişikliği ile mücadele, sağlık hizmetlerine eşit erişim gibi temel öncelikler altında geliştirilebilecek.

Programa katılım gösteren diğer ülkeler arasında Fransa, Yunanistan, İtalya, Malta, Portekiz, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Cezayir, Mısır, İsrail, Filistin, Ürdün, Lübnan ve Tunus bulunuyor. Proje ortaklıklarında en az bir AB üyesi ülke ve bir AB üyesi olmayan ülke bulunması gerekiyor. Başvuruların son tarihi 28 Mart 2024, projelerin ise 24 ila 36 ay süresince hayata geçmesi planlanıyor. Program, 2021-2027 döneminde toplam dört çağrı ile devam edecek.

Türk Psikologlar Derneği Isparta’da Temsilcilik kurdu Türk Psikologlar Derneği Isparta’da Temsilcilik kurdu

Haber Merkezi