Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Diyanet-Sen’in kurulduğu 1998 yılından beri sendikal alanda ter akıttığını emek sarf ettiğini belirterek “Hizmet kolumuzda daha dün kurulan bir sendika çıkmış iki mektup yazarak bütün bunları kendisine mal etmeye kalkışıyor. Hiç kimse kusura bakmasın. Emeğimizi de ekmeğimizi de kimseye zayi ettirmeyiz. Hizmet kolumuzda yetkiyi aldığımız 2004’ten bu yana sendikal manada ne kazanım varsa hepsinin altında Diyanet-Sen’in imzası vardır. Bu konuyu sizin sendikanız daha ortada yokken gerek toplu sözleşmede gerek Kurum İdari Kurul toplantılarında gerekse KPDK’da gündeme getiren sendika Diyanet-Sen’dir. Konuyu 5. ve 6. Dönem toplu sözleşme masasına taşıyan sendikamız, Ekim 2019 KİK toplantı kararlarında konuyla ilgili çalışma yapılmasını karar altına aldırmıştır. Bütün bunlar belgelerle ortadayken daha dün kurulmuş bir sendika çıkmış “ bizim girişimlerimiz sonucu kazanıldı” deme aymazlığını göstere biliyor. Sizin yaptığınız kazanım değil olsa olsa emek hırsızlığı olur” dedi.

Yıldız açıklamasına şöyle devam etti: “Kurulduğumuz günden beri bu yolda azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Kurum çalışanlarımız teveccühleri ile çok şükür sendikamızın çalışmalarını takdir ediyor. Bazı masa başı sendikacıları kalkmış bizim emeğimizi kendilerininmiş gibi göstermeye çalışıyor. Hiç kusura bakmasınlar emeğimizi de ekmeğimizi de kimseye zayi ettirmeyiz. Diyanet görevlilerine Vakıf çalışanlarına en iyi çalışma şartlarını sunmak için çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

6. Dönem Diyanet ve Vakıf Hizmet Kolu Toplu Sözleşme Maddemiz

Cami lojmanı olarak kullanılan ve mülkiyeti kamu tüzel kişiliğine ait olan lojmanların Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisi

Madde 12- (1) Mülkiyeti Milli Emlak, Hazine, Türkiye Diyanet Vakfı, Köy Tüzel Kişiliği ve Belediyelere ait olan camilere/mescitlere ait lojmanlar (kamu konutları), 633 sayılı Kanun’un Ek 4. Madde hükmü uyarınca Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilir 

5. Dönem Diyanet ve Vakıf Hizmet Kolu Toplu Sözleşme Maddemiz

Madde 5. Cami Lojmanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı’na Tahsisi

Mülkiyeti Milli Emlak, Hazine, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı, Köy Tüzel Kişiliği, veya Belediyelere ait olan camilere/mescitlere ait lojmanlar (kamu konutları), 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu’nun 3/d maddesi gereğince hizmet tahsisli konut kapsamında sayılır ve anılan Kanun’un 5. maddesine göre bu konutlardan bulunan cami/mescit görevlilerinden lojman kira bedeli alınmaz. 

Ekim 2019 Kurum İdari Kurulu Kararları

Madde: Mülkiyeti kamu tüzel kişiliklerine ait (Milli Emlak, Hazine, Köy tüzel kişiliği vb.) olan cami lojmanlarının kullanım hakkının Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmesi hususunda çalışma yapılması.

Threads, Türkiye'de hizmetini durdurma kararı aldı Threads, Türkiye'de hizmetini durdurma kararı aldı