Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner basın açıklaması yaptı. Güner yaptığı açıklamada, ‘Günler ayları, aylar yılları kovalarken ömür sermayemiz her geçen gün tükeniyor ve sayılı nefesimiz sonunda tükeniyor. Hüznü ve sevinciyle, acısı ve tatlısıyla miladî bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yeni yıla girerken, “eski yıl bizden ne götürmüş ve yeni yıl bize ne kazandıracak,” onun hesabını yapmalı ve ona göre bir yaşamı hayatımıza yansıtmalıyız.

ITB, Gelendost’taki başarılı üyelerine plaket verdi ITB, Gelendost’taki başarılı üyelerine plaket verdi

EĞLENCENİN DE BİR ADABI VARDIR

İnsan sosyal bir varlıktır ve bu hayatın içerisinde eğlenceler, sportif faaliyetler, çeşitli kültürler ve oyunlar da vardır. Ancak İslam'da ölçü vardır ve her şeyin de bir ölçüsü de olmalıdır. Peygamber (s.a.s) insanı harama düşürmeyecek ölçülere riayet etmek şartıyla oyun oynamayı ve eğlenmeyi meşru kılmıştır. Ancak Müslümanlar oyun ve eğlencelerde kullanılan bir takım sembolleri, sembollerin ardındaki hakikatleri bilmeli ve yabancı kültürlerin etkisi altında kalmadan İslam’ın sembollerini öğrenmeli, onları kullanmalıdır. Kur’an’ın işaret ettiği gazaba uğramış, dalalete sürüklenmiş Yahudi ve Hıristiyanların meşhur sembolleri olan haç, süslenmiş çam ağacı, noel baba, fanatik Yahudilerin giydiği elbiselerle, İslam ülkelerini işgale kalkışan zalimleri ve özellikle Filistin’de çoluk çocuk, kadın erkek demeden Müslüman öldüren Yahudileri hatırlamalı, onlara karşı dikkatli olmalıdır.

ADI NE OLURSA OLSUN ŞANS OYUNLARI KUMARDIR

Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı olan bütün şans oyunları kumar olduğundan haramdır. Zira bu tür oyunlarda bir taraf kaybederken diğer taraf haksız kazanç elde etmektedir. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Müslümanların bu tür meşru olmayan kazanç yollarından uzak durması gerekir. Bu yollardan birisiyle kazanç elde edilmesi hâlinde bir an önce tövbe edilmelidir. Gayri meşru yerlere para harcamak yerine, darda kalan, zorda kalan Müslüman kardeşlerine özellikle bu günlerde yardım etmeli ve düzenlenen yardım kampanyalarına destek olmalıdır.

BUGÜNLERDE HER TÜRLÜ EĞLENCEDEN UZAK DURULMALIDIR

Kanlı terör örgütü İsrail, kurulduğu günden itibaren başta Filistin olmak üzere komşusu olan tüm İslam ülkelerinde katliam yapmış ve özellikle Gazze’de son 3 ay içerisinde dünyada eşi benzeri görülmemiş soykırım yapmaya devam etmektedir. Ülkemizde ise, çok yakın bir zamanda 12 şehit verdik, bir o kadarı da trafik kazalarında vefat etti. 20 binden fazla Müslüman kardeşimiz Filistin’de şehit olurken ve şehitlerimizle aziz milletimiz yas tutarken, bırakın gayri meşru eğlenceyi, meşru olanlardan dahi uzak durmalı ve millet olarak acıyı paylaşmalıyız.

HAYATIN TEKRARI YOKTUR

Dünya, bir imtihan yeridir ve bu hayatın tekrarı yoktur. Yüce Allah, bizleri yaptıklarımızdan ve imkânımız olduğu halde terk ettiklerimizden de hesaba çekecektir. Öyleyse, yılın son günlerinde geçmişimizin muhasebesini yapmak adına kendimize şu soruları soralım: Yüce Allah’a verdiğimiz kulluk ahdine sadık kalabildik mi? Ömrümüzü imanla, ibadetle ve güzel ahlâkla mı geçirdik yoksa gayri meşru eğlence ve zevkü sefa peşinde mi koştuk? Helalinden kazanıp, helal yerlere mi harcadık, yoksa haramda huzur arayarak huzuru kendimize haram mı ettik? O halde, yeni yılımızın geçen yıldan olumlu yönde daha farklı olması için samimiyetle, bizi yaratana yönelelim. Şirkten, nifaktan, fesattan, her türlü günahtan uzak duralım. Yeni yılı hayatımızda açacağımız beyaz bir sayfa olarak kabul edelim ve yeryüzünün insanca yaşanır hale gelmesi için Rabbimize dua edelim.’ dedi.