Proje yürütücülüğünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Yüksek Lisans Öğrencisi Bedirhan EKER’in üstlendiği “Antalya ili Köprü Çayı ve Manavgat Çayı havzasındaki su samurlarının (Lutra lutra) habitat tercihi ve popülasyon durumlarının belirlenmesi” proje kapsamında lise öğrencilerine konferans düzenlendi.

Danışmanlığını Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÜNAL’ın yaptığı, araştırma ekibinde Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz MYO Dr. Öğr. Üyesi Ahmet KOCA ve ISUBÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Aytekin SARIŞAHİN’in bulunduğu 'Antalya ili Köprü Çayı ve Manavgat Çayı havzasındaki su samurlarının (Lutra lutra) habitat tercihi ve popülasyon durumlarının belirlenmesi' projesi sonuçlarını almaya başladı.

Rufford Vakfı (The Rufford Foundation) tarafından desteklenen projede elde edilen veriler ışığında Alanya, Manavgat ve farklı ilçelerde konferans ve afiş çalışmaları gerçekleştirilerek türün önemi hakkında eğitimler verildi.

Orman Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisans yapan Bedirhan EKER açıklamasında, “Su samurları, Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından hazırlanan Kırmızı Liste'ye göre tehdit altında olan ve sayıları azalan bir türümüz. Doğada ekolojik gösterge türü olarak da bilinen bu hayvanların doğal çevredeki önemini koruyarak, gelecek kuşaklara aktarmak için birlikte çalışmamız gerekiyor. Biz de bu kapsamda öncelikle Manavgat, Köprüçayı ve Alanya çevresinde bulunan okullarda seminer ve afiş çalışmaları ile insanları bilinçlendirmeyi amaçladık. Yapılan çalışmalarda bu tür hakkında bilgiler verilip farkındalık yaratmak için Su samuru temalı tişörtler dağıtıldı ve afiş çalışmaları gerçekleştirildi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak yaban hayatına sonuna kadar sahip çıkıp korunması için çalışmalarımıza devam edeceğiz,” dedi.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor