Isparta'da bir şahsın, camiye ayakkabıyla girip, imamın yanına giderek cami ve ezandan rahatsız olduğunu ifade etmesi büyük tepki toplamıştı. Yaşanan skandal olayla ilgili Isparta İl Müftülüğü de harekete geçerek suç duyurusunda bulundu.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu kişi hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan derhal soruşturmaya başlandı.

Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; şüphelinin akıl sağlığının yerinde olmadığına dair daha önceden düzenlenmiş raporların bulunduğu, olay akabinde Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne yatışının yapıldığı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cem Sağdıç imzalı açıklamada; “Bazı yazılı ve görsel yayın kuruluşlarında yer alan haberlere konu 21/09/2023 tarihinde Isparta’da meydana gelen, Isparta Vanlı Camii’nde namaz kılındığı sırada Ç.A isimli kişinin camiye ayakkabılarıyla girerek, görevli imama ezan sesinden rahatsız olduğunu söylediğine ilişkin iddialarla ilgili olarak adı geçen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan derhal soruşturmaya başlanılmış olup, şüphelinin akıl rahatsızlığı nedeniyle çevrede bilinen biri olduğu, yine olay akabinde Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’ne yatışının yapıldığı, adı geçenin akıl sağlığının yerinde olmadığına dair daha önceden düzenlenmiş raporların bulunduğu, bu raporlara istinaden mahkeme tarafından vesayet altına alınmasına (kısıtlanmasına) karar verildiği anlaşılmış olup, soruşturmaya devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.