Son dönemde hükümetin kararlılıkla attığı adımlar otomobil piyasasında etkilerini göstermeye başladı.

Otomobil satışları son 2 yılda yaşanan fahiş fiyat, araç bulunamaması, sıfır araçların stoklanması, aksesuar zorunluluğu, ikinci el fiyatın sıfırdan daha yüksek olması gibi sorunlarla gündemdeydi.

İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret

Şimdi ise alınan önlemler sonrası stokçuların piyasadan çekilmesi ve sıfır otomobillerin bollaşması sebebiyle herkesin al-satçı olduğu piyasa adeta sinek avlıyor.

Otomobilin yavaş yavaş yatırımcı aracı olmaktan çıkmasıyla beraber ikinci elde sarı sayfalarda yer alan ilanların sayısı hızla artarak rekor kırdı.

 Satışların oldukça sakin olduğu ikinci el otomobil sektöründe, sadece bir ilan sitesinde toplam satılık sayısı Eylül 2023’te 929,148 adetle rekor kırmışken, şimdi bu rakam 959,625 ile rekor tazeledi. Satılık ikinci otomobil ilanı ise 507.335 adetten 527,498’e yükseldi.

Önlemler ve kredi maliyetlerinde yükseliş ve sıfır araç kampanyaları sonrası ikinci el otomobil piyasasında yüzde 15-20’ye varan fiyat düşüşleri olsa da önümüzdeki dönemde fiyatlarda düşüşün sürmesi bekleniyor.