Gökkurt, yeni kalbiyle hayata tekrar merhaba dedi.

Gökkurt, 5 yıl boyunca kalp yetmezliği yaşadığını ve Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurduğunu anlattı. Kendisine yeni bir kalp nakledilmesi gerektiğini öğrendiğinde umutsuz bir bekleyişe girdiğini belirtti. Ancak kısa bir süre önce gelen telefonla hayatının değiştiğini öğrendi.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde motosikletle otomobile çarpan ve daha sonra kamyonun altında sürüklenen Osman Başpınar'ın beyin ölümü gerçekleşti. Başpınar'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Kalbi Antalya'ya, 2 böbreği İstanbul'a, karaciğeri ise Denizli'de organ bekleyen hastalara gönderildi.

2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın kataloğu 2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın kataloğu

Kalp nakli işlemi, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Gökkurt, yeni kalbiyle sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Bayezid, hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ve yaklaşık 2 hafta içinde servise alınıp taburcu edilebileceğini belirtti.

Ancak Türkiye genelinde organ bağışlarının azaldığına ve birçok hasta organ beklerken yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Organ bağışının önemine vurgu yaparak, organ bağışını teşvik etmenin gerekliliğini belirtti.