AK Parti Milletvekili Osman Zabun, milletvekili seçildikten sonra ilk kez bir açıklama yaparak bürokrasiye net mesajlar verdi.

Zabun, konuşmasında kamuda amaçlarına hizmet eden bir değişimin gerekliliğine dikkat çekti. Vatandaşların taleplerinin önemli olduğunu vurgulayan Zabun, "Bürokrasi vatandaşa hizmet etmek için var. Vatandaşa hizmeti sağlamak, taleplerini yerine getirmek son derece önemli. Biz niye varız? Bürokrasi niye var? Bu soruların cevabı vatandaşa hizmet etmek içindir. Ancak, oturup sadece ahkam kesmek veya vatandaşa parmak sallamak için değil. Bizim görevimiz vatandaşa hizmet etmek, vatandaş memnuniyetini sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Zabun, vatandaşların 21 yıldır AK Parti'yi iktidara taşıdığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçtiğini belirtti. Vatandaşın taleplerini önemseyerek, onların memnuniyetini sağlamanın temel bir ilke olduğunu ifade eden Zabun, "Vatandaşın taleplerine karşılık vermek, onları memnun etmek bizim görevimizdir. Bu noktada eksiklikler olduğunu gördüğümüzde kimse kusura bakmasın" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Zabun kamu malının beytülmal olduğunu hatırlatarak, hiç kimse kusura bakmasın, hiç kimsenin bulunduğu makam ve mevkiyi kendi ya da yanındaki insanların çıkarları için kullanma lüksü yoktur, Eğer böyle bir duruma göz yumulursa, bunun hesabının verilemeyeceğini belirtti.

Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor

Zabun'un bu açıklamalarıyla bürokraside değişimin gerekliliğine ve vatandaş odaklı hizmet anlayışına vurgu yapması, kamu yönetiminde daha etkin ve verimli bir yapılanmanın hedeflendiğini göstermektedir.