Bakanlığın attığı adımlar, otomobil sektörünü düzenlemeye ve daha şeffaf hale getirmeye yönelik.

Bakanlık, aksesuar adı altında bayilerin fatura kesmeden ekstra ücretler almasını engellemek amacıyla düzenlemeler yaparken, bayi çalışanlarının sıra önceliği için ek ücret talep etmesini de önledi. Ayrıca, tek bir kişinin topladığı vekaletlerle 3'ten fazla araç satışını sınırlayan düzenlemeler de hayata geçirildi. Fahiş fiyat denetimleri ve ikinci el araç ilanlarına düzenlemeler getirilmesi, tüketicileri koruma amacı güdüyor.

Bu adımların sonucunda otomobil fiyatlarında düşüş yaşandı. Otomobil bayileri, stoklardaki araçları satmak için çeşitli kampanyalara yöneldi ve müşterileri çekmek için sıfır faiz teklifleri ve büyük fiyat indirimleri sundu.

Bununla birlikte, "Stoklarda araç bulunmuyor" iddiasıyla araçları liste fiyatından daha yüksek fiyatlardan satmak isteyen bayiler, müşterilerini arayarak satış yapma yoluna gittiler.

Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı

Türkiye'deki en uygun fiyatlı otomobilin Fiat Egea olduğu belirtilirken, Kia Picanto, Citroen C3 ve Renault Taliant gibi modeller de uygun fiyatlı alternatifler olarak öne çıkıyor. Otomobil sektöründeki bu değişiklikler yakından takip edilmeye devam ediyor