Peker-Soylu iddialarının ciddiyeti kalmamış hatta Peker bu işi magazinsel bir duruma düşürmüştür. Her ne kadar muhalefetin peker videolarının milyonlarca kez izlendiğini söylese de bu bizim milletimizin mafya vari, vurdu kırdı olaylarına olan merakıdır. Merakıdır derken aksiyon olarak merakıdır.

Bu tür olaylarla muhalefet Ak Parti’ye yükleniyor olması ve bu tür dedikoduların olması Ak Partinin bu ülkeye yaptığı hizmetleri unutturamaz, üzerini örtemez ve yaptığı büyük hizmetleri basitleştiremez. Muhalefet bu tür oyunlarla oy kapmaya çalışmaktan ziyade seçmeni ikna etmeye çalışmalıdır. İktidarda olmak, koltukta oturmak, ülke yönetmek, bizzat icracı makamlarda oturmak zordur. Dışarıda durup her şeyi eleştirmek en kolay olanıdır.

Erken seçim isteyen muhafeletin henüz adayı bile belli değildir. 7 partinin içinde bulunduğu millet ittifakının her bir üyesi kendi genel başkanını Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istemektedir. Tabir-i caiz ise 7 kocalı hürmüz hesabı. Hadi diyelim millet ittifakı seçimi kazandı. Önceden çift başlılık oluyor diye sistemi eleştirenler 7 başlı bir yönetimi nasıl kabul edecekler. Seçilen cumhurbaşkanı hangi parti liderinin dediğini yapacak. Hangisinin daha çok tesiri altında kalacak. Yıllarca muhafazakar ve eşi türbanlı diye eleştirdikleri Abdullah Gül’den medet uman bir muhalefet var.

Muhalefetin işi gücü dedikokodu, krizden ve kaostan nemalanmak, ipe sapa gelmez söylentilerden oy devşirmeye çalışmaktan başka yaptığı hiçbir şey yoktur. Buradan chp’ye söyleyeceğim şey siz ilk önce inançlı vatandaşlarımızla barışın. Siz bu ülkede yaşayan insanların inançlarına, kutsallarına, baş örtüsüne saygı duymayı öğrenin. Çarşaflı bacılarımıza rozet takmakla olmaz bu işler. İlk önce inançlı insanların inandığı değerler ile barışmanız gerekmektedir. Henüz yeni kurulmuş olan İyi Parti’ye de şunu söylemek istiyorum. Henüz partinizin çizgisi oluşmamıştır. Partinizdeki birkaç kişi milliyetçilikten dem vuruyor olsada, sizin genel başkan olarak çizginiz vatandaş tarafından henüz anlaşılmamıştır. Yani konuşuyorken milliyetçi olduğunuzu söylüyorsunuz. Fakat koltuk için de HDP ile işbirliği yapabilirim fikrini de aklınızdan bir türlü çıkaramıyorsunuz. Siyasette bu kadar belirsizlik sizi başarıya götürmez.

Muhalefet partisinin hangi liderinden siz hiç, okul yapacağım, üniversite yapacağım, yol yapacağım, köprüler, viyadüklar yapacağım diye bir cümle duydunuz mu? Hayır. İşleri güçleri Recep Tayyip Erdoğan gitsin.

Ak Parti bu ülkede yaşayan 84 milyon vatandaşın oyuna taliptir. Bunların tamamının oyuna taliptir. Ancak teröristler ve vatan hainlerin oyuna talip değildir. Bunu söylerken Ak parti ye oy vermeyenler teröristtir ve vatan hainidir gibi bir anlam çıkarılamaz. Benim askerime, polisime, vatandaşıma kurşun sıkan teröristlerden ve Türkiye’yi parçalamak adına diğer ülkelere gidip şikayet eden hainlerden bahsediyorum.

Ülke yönetmenin sadece ekonomiden ibaret olduğunu düşünenler tamamen yanlış yollardadır, tamamen yanlış bir siyaset gütmektedir. Ülke yönetiminin bir çok fonksiyonu vardır. Ekonomi bunlardan sadece bir tanesidir. İç işleri, Dış işleri, Milli Güvenlik, ülkede yürüyen bir sistemin duraksamadan işletilmesi, Sağlık, Eğitim hepsi bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Bu fonksiyonların tamamı işleyen çarkın her bir dişlisi gibi kusursuz çalışmak zorundadır. Bu hizmetler yapılıyorken kullanılan metodlar sizin fikirleriniz ile uyuşmayabilir. Ancak bu hizmetin yapılıyor olması gerçeğini değiştirmez.

Ayrıca ortada sanki siyasi bir boşluk varmış gibi 2018 yılı seçimlerinden sonra 4 tane yeni parti kuruldu. Her birisinin genel başkanı, hep kendinden bahsedip ben şöyle iyiyim, ben böyle iyiyim, hatta o kadar iyiyim ki Ak Parti’ye ihanet etmeyi bile göze aldım diyecek kadar kendilerini övmektedir. Hiç kimse de demiyor ki hatasız kul olmaz. Herkesin bir hatası, kusuru muhakkak vardır.

Lakin şuan muhalefetin yaptığı şey başarılı çalışkan bir öğrencinin sınav kağıdında not kırmak için bahane aramaktır. Siz istediğiniz kadar bahane arayın, eğer öğrenci çalışkan ve zeki ise siz bunu engelleyemezsiniz. Bu öğrenci bir gün Tıp Fakültesini kazanır ve sizin beyinlerini veya kalplerinizi iyileştirir.

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan kendilerine göre 2013 yılına kadar hatta Davutoğlu 2016 yılına kadar açıkcası kendilerine koltuk verildiği zamanlar Ak Parti’nin iyi bir yönetim sergilediğini ancak kendilerinin altındaki koltuklar alınınca herşeyin kötüye gittiğini söylemektedirler. Size şunu söylüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasa idi, sizi o mevkilere, makamlara getirmeseydi sizi kim tanır, kim bilirdi? Biriniz konya’da hocalığa devam eder, diğeriniz de mobilya mağazasında tezgahtarlığa devam ederdi. Siz şimdi diyeceksiniz ki biz dürüst hizmet ettik. Yaaaaa bırak kardeşim bu ayakları. Size koltuk verilmiş, makam verilmiş. Partimizin kuruluşundan bu güne kadar partimize sizden daha çok hizmet etmiş binlerce insan var ve hiç birisi de hiçbir makamın peşine düşmemiş veya hiçbir makam verilmemiş ama halen bu davaya hizmet etmektedirler. Sizin yaptığınız kerameti kendinden menkul bilmek.

Şimdi siz deyeceksiniz sen hep Ak Partiyi övüyorsun, hatalardan bahsetmiyorsun? Bu konuda beni eleştirebilirsiniz. Benim sevdam Ak Parti’dir. Şuan herkes tarafından saldırılıp, böyle mafya vari kişilerin ağzına düşmesi beni son derece üzmektedir. Lakin bu tür olaylar bu davaya zarar veremez. Sayin Şamil Tayyar’ın dediği gibi bu laflardan Cumhurbaşkanı çıkmaz. Tabi Kemal Kılıçdaroğlu bir kasetle genel başkanlığa oturduğu için şimdi kendini de aynı yöntemle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmayı hedefliyor. Şuan ülke dışında suçlu olarak aranan bir şahsın bu ülkenin makamlarına, bakanlarına karşı söylemiş olduğu sözleri burada yazmaktan hicab duyuyorum. Kimse bu kelimeleri bir bakana karşı sarf edemez. Ediyorsa da ciddiye almayız. Burada hedef bir bakan ve birkaç kişi üzerinden ülkemize saldırmaktır. Hedef Türkiyedir. Hedef Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz buna asla müsaade etmeyiz.

Şu bilinmelidir ki; Ak Parti bu güne kadar millete rağmen hiçbir şey yapmamıştır. Milletin istemediği, milletin onay vermediği hiçbir adımı atmamıştır. Bundan sonra da önceliğinde her daim millet olacaktır.