Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım ve kader arkadaşlarım. Sigaranın sinsice ve sessizce her çeşit mikrobuyla, zehriyle insanlarından ağız ve burnundan,  gırtlağından girip ciğerlerini karartarak, diğer bölgelere yayılarak, beyaz bedeni morlaştırarak, hareket eden her türlü organları çalışmaz hale getirerek, sözün kısası sağlıklı insanı tamamen esir alarak ömrünü tüketerek uhrevi aleme bitkin bir halde yolcu ettiğini izlemekteyiz.

   İşte bu nedenle örnek verdiğim zararlı maddeyi koklayıp haz duyamayınca merkep bile yemiyor ama maalesef Kızıl derili Amerikalıların onuncu asırda bulduğu bu illeti kendi halkı sık kullanıp her gün ölmeye başlayınca, Müslümanları da silah gücüyle asla yok edemeyeceğini anlayınca Müslüman ülkelere överek, pazarlayarak insanların çoğunu tiryaki ettiler. Bunun sonucunda nikotin bağımlılığı artığı için onunla birlikte çeşitli rahatsızlıkların yanında , amansız hastalıklarda artarak sevdiklerimizi tütün mamullerine, inan kurban ediyoruz. Bunun farkında lığını anlamamız gerekiyor.

      Benim sigara, içki, kumar gibi kötü alışkanlıklarım olmadığı halde, bazı üzüntülüler den kanser oluşumda dikkatleri üzerinde toplamaktadır. Bağır sağımın içinde tamamen altı tane yuvalanıp, sıralanan ülserle tıkanıp gırtlaktan geçen gıdalar boğazıma düğümlenince son anda rahatsızlığımı hissettim ve  patolojide tahlillerin kötü olması 64 santim kalın bağır sağımın kesilmesine neden olduğu gibi, altı defa kemoterapi alarak çeşitli ilaçlar kullanarak, üç ayda bir kan değerlerimden kontrol olarak tedavi sürecimi devam ettiriyorum.

   Yukarıda bahsettiğim gibi kötü alışkanlıklarım olmadığı halde, ben enerji doluyken rahatsızlıklar yaşayıp yıkıla biliyorsam, zararlı maddelerle barışık olanların beklediği tehlikeleri hayal kurmak istemiyorum . KANSEV derneği ile tanışmam bir tesadüf olmuştur. Sanatımın gereği her yaşadığım operasyonu, tedavi sürecinde hislerimi kalemimden beynim, midem, içim bulandıkça beyaz kağıtlar üzerine damlatmaya çalıştım. Bu duygularımı sayfamda paylaşırken de buna benzer konularla ilgili paylaşımları incelemeye devam ettim.

   Kül olma Gül ol diye bir gurup paylaşımları dikkatimi çekti bu arada onun yöneticisine mesaj yazdım. Bende kanser hastasıyım diye. Paylaşımlarım dan da anlayan Dernek Başkanı benimle iletişime geçerek ziyaret etmek istediğini söylediler. O zaman ilaç aldığımdan dolayı enfeksiyon kapmamak için uygun bir ortamda gelmelerini söyledim ve yöneticiler gelip moral verdiler. Kanser Hastaları Yaşatma ve Yardımlaşma derneğinin amacını içeren bilgileri sundular ve bende üyesi oldum.

    Yönetici kadrosu içinde yer alınca kader arkadaşların sorunlarını gayet iyi algılayabiliyordum. Şahsıma ait edebiyatın her dalında 20 kitap yayımlarken, Onlara da moral amaçlı iki kitabımı yayınlamakla mutluyum. 1- Kanseri yenmezsek o bizi yener. 2- Kanser sana güle güle. Bu kitapları hazırlarken onlara sizinde buna benzer rahatsızlıklarınız la ilgili hikayelerinizi koyalım dediğimde bir kaç kişi dışında diğer arkadaşlar neden bilmem ama asla umursamadı. Kitaplarımı derneğe ulaştırınca okundukça da her kader arkadaşım keşke benim hikayemde bunun içinde olsaydı iyi olur demeye başladı. Bende dernek başkanımız: Cemaliye Bardakçı hanımefendiyle ve yönetimle görüşerek kararı aldık.

   Kitap yayınlamakta gayemiz. Hem kadar arkadaşların rahatsızlıkla ilgili sürecini yansıtıp maral kaynağı olmak, hemde buna benzer bedeninde oluşumlar hissedenler varsa kitabı okuyunca onların erken tanı ile kurtuluşunu sağlamak. Ben bu kitabın yazarı ve editörü olarak, anlatılan her yaşanmış hikayeyi düzenlerken kendimde bizzat yaşamış gibi oldum. Kitabın içinde yer alan her türlü ibretlik konular var. Bu eseri baştan sona zaman ayırıp haz duyarak okuyanlar, inanıyorum ki öğrendiği bilgilerle bu sürece yeni girenlere umut ışığı olacaktır.

Tahsilimin yetersizliğinden bazı farkında olmadığım yanlışlarım, imla hatalarım olabilir affınıza sığınıyorum. Bir şiir kolay yazılmıyor, bir hikaye yaşanmadan asla

yazılmıyor. Bu eserime gecem gündüzümü feda ettim.

      FEDADIR BU VATANA CANIMIZ ,

     HELAL OLSUN AKSA DA KANIMIZ,

     YETER Kİ GÖKLERDE DALGALANSIN,

     AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ.   Zeki Çelik

 Sağlık çalışanların, yeni hemşire, doktor olmak isteyen herkesin bu kitabı mutlaka okuması lazım. Hani bir deyim vardır: Toz pembe dünyada mutlu yaşamak arzusundayım. Yönetim olarak kitabın adını da Pembe düşlerin hikayeleri koyduk. Bazı hikayeler kişileri derin düşündürür diyerek aralara sağlık konusunu içeren farklı şiirlerimi koydum. Bilinmesi gereken bir konuyu daha izah etmek istiyorum. Bu kitabı ben Allah rızasını kazanmak için hazırladım. Kitap gelirini de KANSEV derneğine bağışlıyorum. Bu kitabı alanlar amansız hastalığa yakalanıp çaresiz yardıma muhtaç kişilere destek olmuş olacak. Katılımcılardan Allah razı olsun.

 Alıp okuyanlara da teşekkür ediyorum hoşça kalınız.

     DERNEK AŞKIM

Göller bölgesinde er geç tanındı,

Maddi ve manevi hiç yoktur karım,

Batar diyenlerde çoktan yanıldı,

Derneğe aşığım, hizmette varım.

Yazarlar, şairler üye oluyor,

Konferans, şölene herkes doluyor,

Dinleyicilerde huzur buluyor,

Derneğe aşığım, hizmette varım.

İki bin yılında kuruldu çünkü,

Kutlama amaçlı toplantı dünkü,

Genel kurul ile artarız belki,

Derneğe aşığım, hizmette varım.

Başkanı Melahat ilk öğretmenim,

Tüzük hazırlayıp, kurucu benim,

Dünya kültürüne feda bedenim,

Derneğe aşığım, hizmette varım.

KANSEV derneği de hastaya şifa,

Üyeler  duacı  ödüyor  vefa,

Zekiyim halime şükür bin defa,

Derneğe aşığım, hizmette varım.

 ŞİİR YAŞAM

Sözlerin özünü okuyabilmek,

Cahilin beklenen arzularıdır,

Kültüre mekiği dokuyabilmek,

Şiir  hayatımın  anahtarıdır.

Manalı duyguyu algılayalım,

Sevgiyi yürekte salgıla yalım,

Kitap fuarında sergileyelim,

Şiir  hayatımın  anahtarıdır.

Hoş görü, aşk ile açılır kapı,

Gönüller birleşir, değişir yapı,

Nikah defterinde en güzel tapu,

Şiir  hayatımın  anahtarıdır.

İltifat sunarsan değerin artar,

Depresyon, stresten kendini kurtar,

İlham geldikçe de kalemin dürter,

Şiir  hayatımın  anahtarıdır.

Yarım asır oldu zevkini tattım,

Onunla uyandım, onunla yattım,

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ispartalıları Beştepe’de misafir etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Ispartalıları Beştepe’de misafir etti

Zekice  fikrimi  size  anlattım,

Şiir  hayatımın  anahtarıdır.

   ÇİRKİNLİK

Zehirli yapraklar kıyım olunca,

Tiryaki olanlar durgunlaşıyor,

Her türlü mikroplar içe dolunca,

Sigara  içenler  çirkinleşiyor.

Kor alev yandıkça sararır bıyık,

Dumanından berbat oluyor kılık,

Bazı insanların uykusu bölük,

Sigara  içenler  çirkinleşiyor.

Acımazlar asla parya, pula,

Zararlı hamile, bekara, dula,

Yetersiz kalıyor sürülen cila,

Sigara  içenler  çirkinleşiyor.

Kadında, erkete tik sinsin ondan,

Bahane araman kurtulun şundan,

Nice kaybımız var içtikçe bundan,

Sigara  içenler  çirkinleşiyor.

Keşke evlilerde tütün yakmasa,

Mikrop yayılmasa, çevre batmasa,

Zeki'yede pis duman hava kokmasa,

Sigara  içenler  çirkinleşiyor.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi,

ZEKİCE KÜLTÜR ve SANAT EVİ KURUCUSU.