Kış mevsiminde sofraların vazgeçilmezlerinden kestane tezgahlarda yerini aldı. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve enerji veren özellikleriyle bilinen kestane, pazarda yüksek talep görüyor. Ancak, piyasada dikkat edilmesi gereken bir durum var; Çin kestanesi olarak bilinen sahte kestane. Sağlık açısından ciddi tehdit oluşturan bu sahte kestane, düşük fiyatıyla dikkat çekiyor ve hatta hayvan yemi olarak bile satılıyor.

Gerçek kestaneden ayırt etmek ise oldukça zor.

Sağlık açısından risk taşıyan Çin kestanesinden korunmak için güvenilir ve doğrulanmış satıcılardan kestane alınması öneriliyor.

PİŞİRİRKEN KÖPÜRÜYORSA TÜKETMEYİN!

Bu kestane türünün genellikle olgunlaşmadan toplandığını ve bu nedenle piştiği zaman köpürdüğünü dile getiren zabıta ekipleri, zehirlenme riski taşıdığına dikkat çekti. Ekipler, "Pişince köpüren kestaneyi sakın tüketmeyin, her yerden alışveriş yapmayın" dedi.

GERÇEK KESTANE NASIL ANLAŞILIR?

Gerçek kestane, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahiptir. Kestanenin kabuğunda ezik, çatlak veya delik olmamalıdır. Kestanenin yüzeyinde, ipeksi bir tüylenme varsa, bu gerçek kestanenin bir göstergesidir. Gerçek kestane, sert ve dayanıklı bir yapıya sahiptir.

KESTANENİN İYİ OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

IBAN ile para gönderirken bu karara uymayanlar yandı IBAN ile para gönderirken bu karara uymayanlar yandı

Kestaneleri seçerken, renklerinin güzel olmasına ve sert olmalarına dikkat edilmeli.

Diğerlerinden daha koyu renkli ve kötü kokulu olanlar bozuktur. Kestaneyi bir bıçak yardımıyla yararak içini kontrol edebilirsiniz. Eğer iç kabuk yenilebilir durumdaysa tazedir.

Haber Merkezi