Isparta’da her hafta Salı günü açılan pazarda havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar Pazar alışverişlerini sabah saatlerinden öğle saatlerine doğru erteledi. Her hafta sabah saat 06.00’da tezgah açan esnaflar yoğunluğun az olması sebebiyle bir süre bekledi.

Öğleye doğru biraz saat 10.00 civarında esnafın beklediği müşteriler yavaş yavaş pazarda yoğunluk oluşturdu. Esnaf sabah bu saatte ilk ürünlerini satarak siftah yapmaya başladı.  Saatlerin iyice ilerlemesiyle Pazar, daha da hareketleniyor.

Isparta Salı Pazarında bu hafta yoğunluk oluşturan tezgahların başında portakal ve mandalina geliyor. Vatandaşın özellikle dikkat ettiği sulu ya da yemelik şekilde ayrı ayrı her 2 ürüne de yoğun bir talep olmuş durumda. Bu durumda esnaflar yemelik portakalı 3’er kilosu 50 lira olacak şekilde satıyor.

Aynı şekilde sulu portakal ve mandalinanın pazarda genel olarak satıldığı fiyat kilosu 10 liradan devam ediyor.

Pazarcı esnafa göre vatandaşlar doktorlardan duyduğu kış aylarında C vitamini alması gerekiyor tavsiyelerine uyarak portakal mandalina ve limonu talep ediyor.  Esnaf; “Gelen bir vatandaş ben limon istiyorum dediği zaman bu limon isteyen vatandaşların yüzde 70’i girip olduğu için istiyor. Özellikle limon yiyemeyen vatandaş gün içinde işyerinde veya evde çayın içine sıkmak için alıyor.” İfadelerini kullandı.

Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı

Haber/ Ali Rıza Cesur