Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Ramazan ayına yaklaşırken, alışveriş hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, satıcılar ve tüketiciler arasında hareketlilik yaşanıyor.

Ancak bu süreçte bazı satıcılar, fırsatçılık yaparak ürün fiyatlarını yükseltebiliyor veya son kullanma tarihi geçmeye yakın ürünleri satmaya çalışabiliyor. Tüketici örgütleri, bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, ramazan alışverişi yapacak vatandaşlara, ürün fiyatlarını önceden araştırmalarını ve farklı satış noktalarındaki fiyatları karşılaştırmalarını önerdi. Küçük, ramazan öncesinde bazı işletmelerin ürün fiyatlarını artırabileceğini ve bazı satıcıların artan talebi fırsata çevirmeye çalışabileceğini belirtti.

Alışverişe çıkmadan önce ihtiyaç listesi hazırlamanın önemine değinen Küçük, bu sayede tüketicilerin ihtiyacı olan ürünleri daha kontrollü bir şekilde alabileceklerini ifade etti. Ayrıca, satın alınan ürünlerin etiket fiyatıyla kasa fiyatı arasında fark olduğunda, tüketicinin daha düşük fiyatın uygulanmasını talep etme hakkına sahip olduğunu da belirtti.

Son kullanma tarihinin önemine de değinen Küçük, tüketicilerin alacakları ramazan kolilerindeki ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi