Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcığın bağışıklık sistemini güçlendiren A, C, E ve K vitaminleri açısından zengin olduğunu vurguluyor. Ayrıca, kızılcık magnezyum ve kalsiyum içeren bir meyve olarak öne çıkıyor.

Türkiye'de özellikle Yalova, Bursa ve Malatya çevresinde yaygın olarak üretilen aşılı kızılcık meyvesi, sahip olduğu özelliklerle dikkat çekiyor. Prof. Dr. Arıca, kızılcığın özellikle tokluk hissi verdirme, ödem atma ve yağ yakma gibi özelliklere sahip olduğunu ifade ediyor.

Ev Veya Otomobil Alırken Dolandırılmayın Bu Hususlara Dikkat Ev Veya Otomobil Alırken Dolandırılmayın Bu Hususlara Dikkat

Kızılcık meyvesi, zayıflamak isteyenler için faydalı bir seçenek olabilir. Prof. Dr. Arıca, "Kızılcık meyvesine tarçın ve karanfili bir arada bulundurup 2 litre suyla kaynattıktan sonra ılıttıktan sonra bunu her sabah aç karnına içtiğinizde, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebilirsiniz" şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

Ayrıca, kızılcık şerbet olarak da kullanılabilir veya kuru meyve olarak tüketilebilir. Özellikle çocuklarda kuru kızılcık meyvesinin düzenli olarak tüketilmesinin sık enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Kızılcık meyvesi, sağlığınızı desteklemenin yanı sıra zayıflamak isteyenler için doğal bir yardımcı olarak düşünülebilir. Bu nedenle, beslenme düzeninize kızılcık eklemek sağlığınıza ve kilo kontrolüne katkı sağlayabilir