Kürtaj

Kürtaj halk arasında bebek aldırma, tıbben gebeliğin sonlandırılması demektir. Evliyken veya evlilik dışı kalınan gebeliklerde sonlandırma hakkı her kadın için yasaldır. Bu yasa evli çiftlerde 10 haftalığa kadar imzalı izinle gerçekleştiriyor. Bekarlarda ise tek başına imza vermesi yeterlidir.

İzmir kürtaj konusunda deneyimli ve uzman doktorları monosaglik.com İzmir Bayraklı' da hizmet veriyor. Geliştirdikleri kürtaj politikası ile en başarılı İzmir kürtaj merkezi konumunda.

Kürtaj Politikaları

Gebeliğin 5. Haftası ile 10. Haftasının sonuna kadar kürtaj işlemi gerçekleştiren merkez komplikasyonu en aza indirmek için mümkün olduğu kadar erken haftalarda müdahale etmeye çalışıyor.

Hastanın kürtaj talebi ve bilgileri kesinlikle ikinci kişilerle paylaşılmadan gizli tutuluyor.

Anesteziyi hastanın psikolojik durumuna, ağrı eşiğine, gebeliğin riskine göre genel anestezi veya lokal anestezi olarak gerçekleştiriyor.

Rahim içerisinde bulunan bütün gebelik ürünlerini tamamen vakumlu sistem ile çeken merkez 5 dakika gibi bir sürede işlemi tamamlıyor. Hastaya 1- 2 saatlik yatak istirahati verilip taburcu ediliyor.

Kürtajda gebelik haftası arttıkça risk de artıyor. Merkezin İzmir kürtaj fiyatları gebeliğin bulunduğu haftaya göre belirleniyor. Risk ne kadar artarsa fiyatı da artıyor.

Kürtaj Sonrası Hizmet

Kürtaj olmanın zorluğu hem de toplumun bakış açısı hasta üzerinde psikolojik yıpranmalara sebep oluyor. Neredeyse 40 günlük süren ağır stres durumu için uzman doktorlarıyla destek veren merkez de işinde uzman psikologlar görev yapıyor.

Kürtaj sonrası cinsel ​​​​​​ilişki hakkında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili danışmanlık yapılıyor. Rahim içerisi eski formuna ulaşana kadar düzenli olarak kontrol sağlıyorlar. Enfeksiyon riskine karşı antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Kürtaj sonrası oluşabilecek komplikasyonlar için hastayı bilgilendirip takip altına alıyor. Kısacası hasta eski sağlığına kavuşana kadar takip ve desteği bırakmıyor.