Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçiTürk tarihinin en önemli sayfalarına yazılacak olan 15 Temmuz gününün, hainlere karşı devletin ve milletin aynı anda irade, azim ve kararlılığını bir kez daha gösterdiğini belirterek dile getirdi:

“Şer güçlerin desteğini alan hain FETÖ’nün darbe girişimini milletimizin kahramanlığı, devletimizin gücü ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bertaraf ettik. Türkiye için yeni emelleri olan hainlerin darbe girişimi sonrasında, Allah rahmet eylesin, 251 şehit verdik, 2 binin üzerinde vatandaşımız yaralandı.

“7 Kocalı Hürmüz” Oyunu Beğeni Topladı “7 Kocalı Hürmüz” Oyunu Beğeni Topladı

Türkiye’yi saf dışı bırakmak için içimizde dolanan dost görünümlü düşmanları devletimize ve milletimize karşı kullandılar. Bilmedikleri, aslında hissettikleri ve görmezden geldikleri tek bir şey vardı. Türk Milleti, ülkesi, bayrağı, dini, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan her daim canını vermeye hazır bir askerdir. Bu güçle, bu aşkla planlarını destansı bir gecede başlarına yıktık.  O gece tüm Türkiye demokrasi için ayaktaydı.”

İpekçi, o gece tüm Türkiye’nin, ülkenin bekası için sokaklara döküldüğünü de ifade ederek, “İstanbul’da, Ankara’da tankların önünde kahramanlarımız korkusuzca durdu. Bir an olsun düşünmediler, bir an olsun hainlere aldırmadılar. Milletimiz 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve onun çağrısıyla darbeye ‘dur’ dedi. O gün anladık ki, gücümüzü önce Allah’tan sonra dayanışmanın verdiği birlikten alıyoruz.

Her zaman söylediğim gibi biz birliğimizin ve beraberliğimizin verdiği dayanışmayla bu kadar çok güçlüyüz. Rabbim bir daha o günleri göstermesin.  Rabbim birliğimize ve beraberliğimize zeval vermesin” dedi. İpekçi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına bassağlığı dilerken, yaralanan kahraman gazilerimize de acil şifalar diledi.