Demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak geçen 28 Şubat sürecinde Türkiye'de imam hatip okulları bu süreçten çok büyük yara aldı. Yaşanan bu süreçte imam hatip okulları kapatıldı, 8 yıllık kesintisiz eğitimle beraber özellikle üniversite sınavlarına girişleri noktasında katsayı uygulaması ile imam hatip lisesi öğrencilerinin üniversitelere girmesi noktasında ciddi engel konuldu. Son yıllarda bu problemlerin, bu sıkıntıların, bu yaraların sarılması noktasında hükümet tarafından ciddi adım atıldı.

Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor

ÖĞRENCİ VELİLERİNDEN CİDDİ TALEP OLDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ONAYLADI

Öğrenci velileri kasabada imam hatip ortaokulu açılması konusunda taleplerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne muhtarlar aracılığı ile iletti. Süreci takip edip sonuca varan yetkililer Sav Kasabasına imam hatip ortaokulu açılmasını onayladı.

SAV HALKINDAN TEŞEKKÜR

Kasabaya imam hatip ortaokulu açılmasının onayı üzerine Sav’da büyük sevinç yaşandı. Öğrenci velileri süreçte emeği geçen başta Isparta Valisi Aydın Baruş'a, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur'a, İmam Hatip Mezunları Derneği (ÖNDER), Eğitime Destek Platformu, İmam Hatipliler Vakfı'na, Savlı iş insanlarına, muhtarlara, destek veren ailelere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sürecin onaylanma aşamasına kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.