Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı

Tüm Türkiye’de 14 Mayıs günü oy kullanılacak. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, 14 Mayıs seçim günü alınacak tedbirleri paylaştı. 

Seçim günü olan 14 Mayıs sabahı saat 06:00'dan gece saat 24:00'e kadar, alkollü içki satılmasının, içkili yerlerle umami mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olacak. 

Oy verme günü oy verme sürecinde Kahvehane. Kiraathane ve lnternet Kafeler gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacağına, eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Tural açıklamasında, ''Yüksek Seçim Kurulu'nun 11.03.2023 tarihli ve 2011/94 sayılı kararı ile; 1.298 sayılı Kanun'un 79'uncu maddesi gereğince oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 Pazar sabah saat 06:00'dan gece saat 24:00'e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerle umami mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesinin yasak olduğu,

Oy verme günü oy verme sürecinde Kahvehane. Kiraathane ve lnternet Kafeler gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacağına, eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebileceği hükümleri bulunmaktadır'' ifadelerini kullandı.