Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi tarafından Pençe Kilit Şehitleri için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Belediye İşhanı önünde saat 13.30 gerçekleşen basın açıklaması öncesi katılımcılara Türk bayrağı dağıtıldı.

Basın açıklamasına MHP Belediye Başkan adayı Yusuf Ziya Günaydın il ve ilçe Başkanı ve teşkilat mensupları, CHP Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan, il ve ilçe başkanları ve teşkilat mensupları, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün ve Özler Erdoğan, Memur Sen İl Temsilcisi Selami Kılınç, Türk Eğitim Sen Başkanı Hakan Çelik, Sivil Toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan basın açıklaması, Dernek başkanı Ali Savcının anlamlı konuşması ile devam etti.

Başkan Savcı, terörü lanetleyerek; “Hiçbir insani ve ahlaki değeri olmayan 40 yıldır alçak ve kalleşçe saldırılarına devam eden PKK terör örgütü cani yüzünü son olarak Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 22-23 Aralık 2023 günü 12 kahramanımızı ve 12 Ocak 2024 günü 9 kahramanımızı şehit ederek göstermiştir. Bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan vatanımızın başı sağ olsun. Bu topraklar ilelebet bize vatan olsun diye 21 yiğidimiz daha toprağa tohum diye düştü. 21 vatan evladı Şehadet şerbetini içti. 21 can, evlat, ana, ocak, kardeş, baba, 21 yiğit. Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktı. Eğer şehitlerimize bir vefa borcunuzun olduğunu düşünüyorsanız, unutmayın, unutturmayın, unutturmayalım. Eğer şehidimizin bir damla daha kanı, analarının bir damla daha gözyaşı akmasını istemiyorsanız önce TBMM içindeki terör örgütünü destekleyen soysuzları buradan çıkarın. Kendi siyasi ikbal ve gündelik siyasi çıkarlarınız için parti programlarında ve her söylemde devletin ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik problemleri olduğu görülen terör örgütlerinin siyasi uzantılarının, mecliste bulunmasına kayıtsız kalınması hatta iş birliği yapılması, bu partilerin iplerini elinde bulunduran terör örgütlerine uluslararası zeminde meşruiyet kazandırarak, emperyalist güçlerin ve devletlerin kendi emelleri için kullandıkları birer aparat haline geldiklerini unutmayınız. Diyarbakır Emniyet Müdürünü şehit eden terörist, Diyarbakır Bismil ilçesinde belediye başkanı aday adayı oluştur. Terörün neden bitmediğini, bitirilemeyeceğini en iyi açıklayan haberdir. Baş tutanın, başı kesilmedikçe bu terör bitmez. Bebek katili Abdullah Öcalan idam edilmedikçe bu terör bitmez. Teröristlerin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına el koymadıkça bu terör bitmez. Teröristlerin ve birinci derece yakınlarının tüm işletme ruhsatları iptal edilmedikçe bu terör bitmez. Terörist, terörist sempatizanlarını ülkeye girişleri ve tatil yapmaları engellenmedikçe bu terör bitmez. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast edenlerin ömür boyu siyaset yapmasına engel olunmaz ve tüm mal varlıklarına el konulmazsa bu terör bitmez. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde terör uzantısı partilerin katılmasına izin verilirse bu terör bitmez. Kısaca ve özetle aynı hatalar yapılmaya devam edildiği sürece bu terör bitmez” şeklinde konuştu.

60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü

Program yapılan dualar ile tamamlandı ve bir kez daha terör hep bir ağızdan lanetlenmiş oldu.

Haber/ Ali Rıza Cesur

Haber Merkezi