Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremden sonra konteynır ihtiyacını karşılamak için yoğun bir talep oluştu. Vatandaşların barınma da öncelikli tercihi olan konteyner ev ve prefabrik yapılar yok satıyor. 

Havalarında soğuk olmasından dolayı ve konteyner evlerin daha korunaklı ve güvenli olmasından dolayı, rağbet bu yöne doğru artış gösterdi. Konteyner evlere olan ilginin artması ise, fiyatların yükselmesine de neden oldu. Konteyner ve prefabrik yapı işletmecisi Ersin Ünal, konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Ünal ifadelerinde ; "Deprem bölgesine gönderilmek üzere yoğun şekilde konteyner ev  yüzlerce konteyner bölgeye gönderildi. Konteynırlara talep yoğunluğu sebebi ile ham madde sağlamaktaki yaşadığımız sıkıntıl arından malzeme ücretlerindeki artış ve işçilik maliyetlerinden dolayı fiyatlarda artış oldu" şeklinde konuştu.

ISPARTA'DA BU İŞİ YAPAN ÇOK AZ KİŞİ VAR

Ev ve ofis için yapılan konteynırların dışında sektörün ihtiyacına göre su, mazot ve Lpg tankları imalat ve satışı yapan Ünal, talebe yetişemiyor. Isparta Eğirdir yolu üzerindeki işletmesinde her çeşitten konteynır ofis ve tankları satılıyor. Ünal; "Şuan sattığımız tanklar ve konteynırlar Isparta'dan ziyade çeşitli illere ve yurtdışına gönderiliyor" dedi.

Altında Bu Hafta Son Durum Altında Bu Hafta Son Durum