Gönen İlçesine bağlı Koçtepe Köyünde 4 Haziran günü meydana gelen sel felaketinde evi yıkılan 68 yaşındaki Fatime Kaya’ya muhtarlık tarafından tahsis edilen ve yıllardır kullanılmayan lojman Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından tadilat ettiriliyor. Fatime Kaya, evin tadilatı için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Allah başkanımızdan bin kere razı olsun” dedi.

Koçtepe Köyünde 4 Haziran 2022 tarihinde meydana gelen sel felaketinde bazı evler zarar görmüştü. Bunlardan biri de yalnız yaşayan Fatime Kaya’ya aitti. Evi selde yıkılan Fatime Kaya, o günden bu yana akrabalarının yanında yaşıyor. Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım, muhtarlığa ait olan ve yıllardır kullanılmayan bir lojmanı Fatime Kaya’ya tahsis etti. Evin tadilatını ise Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen üstlendi. Evde başlatılan tadilat çalışmaları sürerken ilk olarak çatı onarımı gerçekleştiriliyor. Çatıdaki çalışmaların ardından evin içerisinde de tadilat yapılacak ve ev Fatime Kaya’nın rahatlıkla ikamet edebileceği bir hale getirilecek.

Koçtepe Köyü Muhtarı Ümit Yıldırım, sel felaketinde 3 evin yıkıldığını belirterek, bunlardan birinin boş diğerinin ise Fatime Kaya’ya ait olduğunu söyledi. Evin zarar görmesinden sonra kullanılamayacak olması nedeniyle yıkıntı kısmının temizlendiğini ifade eden Yıldırım, “O evin bulunduğu yer dere yatağında olduğu için oraya tekrar ev yapmaya izin verilmiyor. Muhtarlık ve kaymakamlık olarak yeni yer aradık ama satılık bir yer bulamadık. Aklımıza eskiden ilköğretim okulumuza hizmet veren köy tüzel kişiliğine ait olan öğretmen lojmanı geldi. Burası kullanılmıyordu. Burayı sayın kaymakamımıza da danıştık ve aldığımız kararla Fatime Kaya’ya tahsis ettik. Isparta Belediye Başkanımız da burayı tadilat yaptırıyor. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Geçen yıllarda da başkanımız kış boyunca evinde soğukta duran bir kardeşimize çare olmuştu. Burası için de Sayın Belediye Başkanımıza koşarak gittim. Başkanımıza ‘ben çaresizim, bu ablamıza bir ev yapmamız gerekiyor’ diyerek durumu anlattım. Başkanım acilen teknik ekibi gönderip evi inceletti ve ustaları gönderdi. Evde çalışmalar başladı. Sayın başkanımız tüm köylere yardım etmektedir. Allah kendisine güç versin. Allah devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

Yeni evine kavuşmak için gün sayan Fatime Kaya da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Konuşurken duygu anlar yaşayan Kaya, “Çocuklarımı evlendirdim. 15 yıldır tek başıma yaşıyorum. Sel Allah’tan gelen bir şey. Buna da şükür. Kaderimizde bu da varmış. Şuanda evin tadilatı yapılıyor. Belediye Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun. Evime kavuşacağım için mutluyum. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e çok çok selamımı gönderiyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta'da Bir Gencin Kaldırımda Uyuması Dikkat Çekti Isparta'da Bir Gencin Kaldırımda Uyuması Dikkat Çekti