Sevgililer Gününde Bu Tuzağa Düşmeyin! 'Sayılı Günler Kala Önemli Uyarı'

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) Genel Başkanı Aziz Koçal, yaklaşan Sevgililer Günü öncesinde yaptığı açıklamada, bu özel günün sadece tüketim odaklı bir gün olduğunu ve gerçek sevgiyi yansıtmadığını belirterek önemli uyarılarda bulundu. Koçal, Sevgililer Günü'nün, tüketicileri gereksiz harcamalara yönlendiren ve maddi sıkıntılara yol açabilecek bir tüketim tuzağı olduğunu vurguladı.

Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı Okuldan Bisiklet Ve Hoparlör Çalan Şahıslar Yakalandı

Özellikle Sevgililer Günü'nde yapılan reklam kampanyalarının ve indirimlerin, sevgiyi ticari bir meta haline getirdiğini dile getiren Koçal, bu tür özel günlerde yapılan harcamaların asıl ihtiyaçları göz ardı ederek tüketim alışkanlığını körükleyebileceğini ve tüketicileri zor durumda bırakabileceğini söyledi.

Koçal, ayrıca Sevgililer Günü'nde dolandırıcılık riskine karşı da uyarılarda bulunarak, indirim kampanyası adı altında gönderilen bazı linklerin tüketicileri dolandırabileceğine dikkat çekti. Bu tür mecralardan yapılan alışverişlerde tüketicilere iki kez düşünme çağrısında bulundu.

Sevgililer Günü'nde hediye almak yerine sevginin paylaşılması gerektiğini vurgulayan Koçal, fiyatların şişirilip sonra indirilerek tüketicilerin yanıltıldığına dikkat çekti.

Sosyal medya ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olunması gerektiğini belirten Koçal, güvenilir alışveriş platformlarının tercih edilmesi gerektiğini ve internet adresinin başında 'https' kısmının mutlaka bulunması gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyetlerine başvurmanın bir seçenek olduğunu ifade etti.

Son olarak, tüketicilere bilinçli ve dikkatli alışveriş yapmaları konusunda çağrıda bulunan Koçal, "Sevgililer Günü gibi özel günlerde asıl değer sevgi ve paylaşımdır, tüketim değil." dedi.