Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Sezen Aksu'nun dinimizi aşağılamaya çalışan şarkı sözleri ile ilgili sert ifadeler kullandı. Güner, ''Sözde şarkıcı Sezen Aksu, güya sanat için yaptığı bir şarkısının sözlerindeki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” ifadeleriyle bir peygamber olan Hz. Adem’i (a.s) cahillikle itham ederek cehaletini izhar etmiştir.

HZ. ADEM’İN (A.S) ÖĞRETMENİ YÜCE ALLAH’TIR

Bakara Suresi 31’inci ayetteki: “Ve (Allah), Âdem’e bütün isimleri öğretti. Sonra bunları meleklere gösterip ‘Sözünüzde doğru iseniz şunların isimlerini bana söyleyin’ dedi” ifadelerinde görüldüğü üzere Hz. Adem (a.s) bütün isimleri, öğretmeni olan yüce Allah’tan öğrenmiş ve meleklere öğretmek suretiyle de onların öğretmeni olmuştur. Hal böyleyken nasıl olur da, öğretmeni yüce Allah olan bir peygambere ve eşine cahil ifadesi kullanılır? Asıl cahil olan bir peygambere her şeyi öğretenin yüce Allah olduğunu bilmeyendir.

“İLLE YANACAĞIZ YANACAKLAR”

“Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleriyle yüce Allah’ın görevlendirdiği bir peygambere hakaret eden sözde sanatçı bununla yetinmemiş ve şarkı sözlerinde “ille yanacağız, yanacaklar elbette” sözlerini de ilave ederek sanki sonunun bu olmasını temenni eden ifadeler kullanmıştır.

DİBE VURMUŞ ve ÇUVALLAMIŞTIR

Dini değerlere ve şahsiyetlere hakaret ve onları aşağılamak içeren şarkılarıyla zirvelere çıkmak ve reyting yapmak isteyen, şarkısında “Dibe Vurmak” deyimini de kullanan sözde sanatçı, kelimenin tam anlamıyla bu densizliğiyle dibe vurmuş ve çuvallamıştır. Artık bahsettiği dip nerenin dipi olur, orasını yüce Allah bilir.

ŞARKILAR KALDIRILMALI VE TÖVBE EDİLMELİDİR

Yüce Allah’ın peygamberleri ve dinimizin kutsallarıyla alay etmek, onları küçümsemek; küfür ifadeleri olup bundan sakınılmalıdır. Şarkı ve türkülerde bu ifadeleri kullanmak masumane değildir. Şarkı ve türkülerin sözlerine dikkat edilmeli, küfür ifade eden cümlelerden kaçınılmalı ve kulaklarda yer etmesine, dudaklardan dökülmesine izin verilmemelidir. Bu ifadeleri içeren şarkıların sahipleri sosyal medyadan onları kaldırmalı ve tövbe etmelidir.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (27 Nisan cumartesi ) Isparta'da nöbetçi eczaneler (27 Nisan cumartesi )

DİNİ DEĞERLERİMİZİ AŞAĞILAMAK SUÇ SAYILMALIDIR

Mil-Diyanet Sen olarak “Önce Ahlâk ve Maneviyat” diyor ve aylardır haykırdığımız talebimizi tekrar ediyoruz: “Sosyal medyada dini değerlerimizi aşağılamak ve onlara hakaret etmek” fiilinin suç sayılmasını ve ciddi yaptırımlar uygulanmasını istiyoruz.  “Dini Değerlere Hakaret ve Aşağılama” suçunun da önümüzdeki günlerde TBMM’de kanunlaşacak “Yeni Sosyal Medya Yasası” kapsamına alınmasını talep ediyoruz.'' dedi.