Isparta'da Müşteri Temsilcisi Aranıyor Isparta'da Müşteri Temsilcisi Aranıyor

Araç fiyatlarında artan fiyatlar herkesin gündeminde vatandaşlar arasında araç fiyatların neden bu denli yüksek fiyatlarda olduğuna dair pek çok görüş var. Isparta'da uzun yıllar araç alım satımı ile uğraşan  Işık Otomotiv sahibi ve Motorlu Araç Satıcıları Fedarasyonu Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Işık, sektördeki tecrübesine göre araç fiyatlarının neden arttığını ve çözüm yollarını anlattı.

Işık, araç alım satımının temelinde yatan sorunları ve çözüm yollarını şu sözlerle açıkladı:

"Galericiler olarak bizler, müşterilere uygun fiyatlarla araç sunmak istiyoruz. Ancak son dönemde araç fiyatlarının sürekli artması, bu isteğimizi gerçekleştirmemizi zorlaştırıyor. Aldığımız araçları karımızı koruyacak şekilde satmak zorunda kalıyoruz. Bu da sonuçta araçların daha yüksek fiyatlara satılmasına yol açıyor." şeklinde konuştu.

Isparta'da öğrencilerin de araç alımına yönelmelerinin nedenini açıklayan Işık, şunları ekledi: "Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar artık araba sahibi olmanın önemini kavradılar. Hem günlük yaşamlarında kullanıyorlar hem de araç fiyatlarındaki artış nedeniyle araçları yatırım aracı olarak görüyorlar. Bu da talebi artırıyor."

Araç fiyatlarının düşmesi için önemli bir adımın, sıfır araçların daha fazla bayide ve vitrinlerde bulunabilir hale gelmesi olduğunu vurgulayan Işık, "Daha fazla sıfır araç, arz talebi karşılayabilir ve fiyatlar düşebilir. Devletin de bu konuda destekleri var ancak hiç kimse aldığı aracı düşük fiyata satmak istemez. " dedi.

Haber/ Nadir Öngören